Bodrum'a 1.5 milyon kişi giriş yaptı!

5 günlük Kurban Bayramı tatili nedeni ile Bodrum'a 1,5 milyon turist giriş yaptı. Turistlerin araçları ise kilometrelerce uzayan kuyruklara neden oldu. Güvenlik tedbirleri en üst seviyeye yükseltildi. Rezervasyonu olmayan tatilciler ise geri dönüyor.

Bodrum'a 1.5 milyon kişi giriş yaptı!

Her bayram tatilinde büyük bir rağbet gören Bodrum bu yıl rekor seviyede turist kabul etti. Bodrum bugünlerde son 5 yılın en yoğun sezonunu geçiriyor. Gözde belde 5 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle kapasitesinin üzerine çıktı. Çoğunluğunu İstanbul'dan giden turistlerin olduğu yoğun kalabalık,  arife günü ile birlikte ilçeye giriş yapmaya başladı.

Bodrum'a 1.5 milyon kişi giriş yaptı! - Resim : 1

Aşırı yoğunluk yüzünden Bodrum Karayolu'nda trafik çekilmez hale geldi. Uzun kuyruklar nedeni araçların 5 kilometrelik yolu alması saatler sürdü. Cuma günü başlayan yoğunluk cumartesi gününe denk gelen arife gününde hat safhaya ulaştı. 

Bodrum'a karayoluyla gelen çok sayıda tatilci ise trafiği durma noktasına getirdi. Tatilciler Bodrum başta olmak üzere Marmaris, Fethiye, Ula ve Akyaka gibi turistlik bölgeleri tercih etti.

Bodrum'a 1.5 milyon kişi giriş yaptı! - Resim : 2

Muğla'ya 4 milyon tatilcinin gelmesi bekleniyor

Ege ve Akdeniz kıyılarında son 5 yılın en yoğun sezonu yaşanıyor. Bodrum'un ardından Marmaris, Fethiye, Akyaka, Datça, Ula gibi tatil yörelerinde de yoğunluk yaşanmaya başlandı. Muğla'nın toplam kabul ettiği tatilci sayısının 4 milyonu bulması bekleniyor. Rezervasyon yaptırmadan Muğla'ya gelen birçok kişi ise geri dönmek zorunda kalıyor. 

Bodrum'a 173 ek uçak seferi kondu

Kurban Bayramı tatilinde oluşabilecek yoğunluk nedeniyle seyahat firmaları turizm kentlerine ek seferler düzenlemeye başladı. Bayram tatili boyunca 1,5 milyonun üzerinde tatilciyi ağırlamayı planlayan Bodrum'a yaklaşık 173 ek uçak sefer yapılacağı, havayolu şirketlerince açıklandı. Milas-Bodrum havaalanına, iç ve dış hatlarda yapılan ek seferlerden dolayı yoğunluk yaşandı. Şehirlerarası otobüs firmalarının da Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi talebin yoğun olduğu turizm bölgelerine ek otobüs seferleri koyduğu öğrenildi.

Güvenlik seviyesi en üst düzeyde, 24 saat kontrol yapılıyor

Jandarma ve emniyet güçleri Bodrum'a giren çıkan tüm araçları kontrol ediyor. Tatilin ilk gününden itibaren ilçenin giriş ve çıkışlarında 24 saat yol kontrolü yapan ekipler olası bir tehlikeyi önlemek için araç kontrollerini sıklaştırdı. Emniyet güçleri araçlarda kimlik kontrolünün yanı sıra eğitimli polis köpekleriyle de araçlarda ve yolcu otobüslerinde didik didik arama yapıyor.
Bodrum'a yurt genelinden gelen tatilcilerin yanı sıra yurt dışında yaşayan gurbetçilerin de yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi. Kurban Bayramı'nı ülkesinde geçirmek isteyen gurbetçiler Bodrum'a gelmeye başladı.

Bodrum Belediye Başkanı'ndan tatilcilere temizlik uyarısı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ise tatilcilerden temiz olmalarını istedi.  Aras "Tatilcilerden ve Bodrum'da yaşayanlardan tek isteğimiz çevreyi kirletmesinler. Lütfen Bodrum'a gelen tatilciler arabalarının camını açıp pet şişeleri dışarı atmasın, sigaralarını kuma söndürmesin. Herkes evini nasıl temiz tutuyorsa Bodrum'u da öyle temiz tutsun lütfen. Biz bu çöpleri toplarız zaten topluyoruz da bu bizim görevimiz. Ben sadece Bodrum için söylemiyorum nerede olunursa olunsun çevreye hep birlikte sahip çıkarsak yaşana bilir bir doğamız olur” şeklinde konuştu.

 

Vip araçlara yoğun ilgi 

Bodrum'a uçakla gelen tatilcilerinin büyük çoğunluğunun vip araçları tercih etmesi nedeni ile çevre kentlerden araç sağlandı. Vip Bodrum transfer şirketi yönetim kurulu Başkanı Can Şenkal ise yoğunluktan dolayı Türkiye'nin birçok şehrinde araç kiralıyarak Bodrum'a getirdiklerini söyledi. belirterek, “Kurban bayramının yoğun geçeceğini bildiğimiz için Türkiye'nin birçok şehrinden vip araç kiraladı. Kendi araçlarımız yetmeyince böyle bir yönteme başvurduk. Vip Bodrum transferi tercih eden misafirlerimizi mağdur etmemek için 24 saat boyunca hizmet veriyoruz. Kurban bayramı öncesinde rezervasyon yaptıran kişi sayısı 3 katına çıkınca bizde araçları 3 katına çıkarmak zorunda kaldık” dedi.

Mio Bianco ve Mio Mare Genel Müdürü Nihat Terzi ise Kurban bayramından dolayı doluluk oranlarının 1. Gün yüzde 93 seviyesini yakaladığını dile getirdi. 2. ve sonraki günler için yüzde yüz dolu geçireceklerini ve bu durumun Ağustos sonuna kadar devam edeceğini söyledi.