Bodrum’da balıkçılar tarafından can çekişirken bulundu. Nesli tehlike altındaki hayvandan kötü haber geldi

Muğla’da yer alan Bodrum ilçesinde balıkçılar caretta carettayı can çekişirken buldu. Tedavi olması için çaba sarf edilen kaplumbağadan kötü haber geldi. Nesli tehlike altındaki canlının öldüğü belirtilirken ölüm nedeninin belirlenmesi için DEKAMER ekipleri inceleme başlattı.

Bodrum’da balıkçılar tarafından can çekişirken bulundu. Nesli tehlike altındaki hayvandan kötü haber geldi

Nesli tehlike altında olan Caretta caretta geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Gündoğan Mahallesi sahil şeridinde, kıyıya vurmuş halde bulundu .Balıkçılar can çekişen hayvana yardım etmek için kolları sıvadı.

Bodrum’da balıkçılar tarafından can çekişirken bulundu. Nesli tehlike altındaki hayvandan kötü haber geldi - Resim : 1

KÖTÜ HABER GELDİ

Güçlükle nefes aldığı belirlenen deniz kaplumbağası bir süre sonra öldü. 70 santimetre boyunda, yaklaşık 50 kilogram ağırlığındaki deniz kaplumbağası vinçle denizden alınarak yetkililere teslim edildi. Durum, Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) yetkililerine bildirildi. Vücudunda ya da kabuğunda herhangi bir yara ve darp izi bulunmayan deniz kaplumbağasının ölüm nedeninin belirlenmesi için inceleme yapılmak üzere yetkililer tarafından teslim alınacağı bildirildi.

 Bodrum’da balıkçılar tarafından can çekişirken bulundu. Nesli tehlike altındaki hayvandan kötü haber geldi - Resim : 2

Bodrum’da balıkçılar tarafından can çekişirken bulundu. Nesli tehlike altındaki hayvandan kötü haber geldi - Resim : 3