Bodrum'da gelişigüzel atılan çöpler su taşkınlarına sebep oluyor

Dere yataklarına ve sokaklara atılan çöpler, yağış anında mazgalları tıkıyor. Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün yağan yağmurda tıkanan mazgalları açabilmek için belediye ekipleri yoğun çaba sarf ederken ekiplerle birlikte sahada olan Bodrum Belediye Başkanı Aras, dere yataklarını temiz tutma çağrısı yaptı.

Mupla Bodrum'da bugün etkili olan sağanak yağışta, çöpler sel suları ile gelerek yine mazgalları tıkadı. Yağışların taşkına neden olmaması için Bodrum Belediyesi ekipleri, yağış anında mazgallarda temizlik yaptı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da ekiplerle birlikte sahadaydı. Açıklamalarda bulunan Başkan Aras, şunları dile getirdi;

"YAĞMURDAN MUTLUYUZ ANCAK DERELERDE TOPLANAN ÇALI ÇIRPI MAZGALLARDA SIKINTI OLUŞTURABİLİYOR"
“Maşallah bugün güzel bir yağmur yağdı ama biliyorsunuz Türkkuyusu’nun üstündeki sanayi tarafındaki anayolda, Tekel Sokak’ta mazgallarımız var. Derelerden gelen çalı çırpı oraları tıkayınca ufak tefek taşmalar oldu ama şimdi ekiplerle beraber oraya müdahale ediyoruz. Ben de geldim bizzat işin başına. Burası da toparlandığında Çarşı’da, Turkkuyusu’nda ve Gerence’deki su yükselmesi normale dönecek. Yağmur yağması güzel, mutluyuz. Bu kadar susuzlukta kuraklıkta bu yağmur bizi mutlu ediyor ancak haliyle yağmurla beraber derelerde toplanan çalı çırpı ve bazı malzemeler mazgallarda sıkıntı oluşturabiliyor ama dediğim gibi arkadaşlar işin başında ve anında çözüp su taşkınlarını, sel baskınlarını önlemeye çalışıyorlar”

"DERELERİ TEMİZ TUTMAMIZ LAZIM. VATANDAŞLARIMIZIN BU KONUDA BİRAZ DAHA DUYARLI OLMASI LAZIM"

Vatandaşlara dere yataklarına çöp atmama çağrısı da yapan Aras, şunları dile getirdi;
“Dereler yılda bir kez temizleniyor ancak sonra derelerde bazı eşyalar, çöpler olabiliyor. Vatandaşımızın derelere çöp atmaması önemli tabii ki. Hem büyükşehir ekipleri hem de bizim ekiplerimiz derelerde zaman zaman temizlik yapıyoruz. Mazgalların başında arkadaşlar görev yapıyorlar. Vatandaşımız bu riskli bölgelerde biraz trafiği rahatlatırlarsa biz de gereken müdahaleleri yapabiliriz. Araç trafiğinin bu bölgelerde mümkün olduğu kadar azalması lazım bu havalarda. Özellikle bizim ana problemimiz olan Gökçeler’den Azmakbaşı’na gelen sokak. Aynı şekilde Dere Sokak vardı orayı çözdük büyük ölçüde. Bitez’de Gazderesi meselesini de çözmüştük. Yalıkavak’ta yine bazı yerlere müdahale ettik, Turgutreis’te derenin üstünü açtık. Tabii ki problem olan sahalarda ya da eksik yapılan altyapı sahalarında çalışmalarımız sürüyor. Dereleri temiz tutmamız lazım, mazgalları temiz tutmamız lazım. Vatandaşlarımızın da bu konuda biraz daha duyarlı olması lazım”