Boğaç Aksoy: Kanseri atlatmamda 'Mutlak' motivasyon oldu

Geçtiğimiz sene lenf kanserini yendiğini açıklayan oyuncu Boğaç Aksoy, tedavi sürecinde rol aldığı kısa film "Mutlak"ın İstanbul prömiyeri sonrasında konuştu. Aksoy, oynadığı kısa filmin çekimleri esnasında kanser hastası olduğunu ve canlandırdığı karakterin iyileşme sürecine pozitif etki ettiğini söyledi.

Boğaç Aksoy: Kanseri atlatmamda 'Mutlak' motivasyon oldu

 Boğaç Aksoy'un, tedavi sürecinde rol aldığı kısa film "Mutlak"ın İstanbul prömiyeri 'Digital Film Festival İstanbul' kapsamında gerçekleşti.Volkan Karataş'ın senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda yönettiği filmde, Adem karakterini canlandıran Boğaç Aksoy, gösterim sonrası konuştu. 

Aksoy, "Filmde Halil Ergün'ün gençliğini canlandırmak ve onunla aynı sette olmak benim için muhteşem bir tecrübeydi. Dünya topraklarının neredeyse tamamının kuruduğu, yer kabuğunun şekil değiştirdiği dönemde, dünyayı yeniden yeşertmek için araştırmalar yapan bir kaşifi canlandırdım" dedi.

Boğaç Aksoy: Kanseri atlatmamda 'Mutlak' motivasyon oldu - Resim : 1

 "İYİLEŞME SÜRECİMDE MOTİVASYON SAĞLADI"

Aksoy ayrıca, "Filme dair paylaşabileceğim en önemli şeylerden biri ise çekimlerin yapıldığı sırada ikinci evre kanserdim ve aynı zamanda tedavi sürecindeydim. 'Mutlak', konusuyla eş zamanlı olarak iyileşme niyetiyle ve yoğun duygularla içinde yer aldığım bir proje oldu. Doğayı yeniden yeşertebilme amacımız, benim iyileşme sürecime de motivasyon sağladı" ifadelerini kullandı.

Boğaç Aksoy, 2021'in Mart ayında lenf kanserine yakalandı. Kemoterapi tedavisini ardından kök hücre tedavisi de gören 34 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz yıl eylül ayında kanseri yendiğini açıklamıştı.