Bölgede daha önce hiç bulunmuyordu... Bir anda ortaya çıktılar, hem bölge halkını hem ziyaretçileri tehdit ediyorlar

Balıkesir'in Erdek ilçesinde fotokapana yakalanan ayılar, bölge halkını endişelendirdi. 3 tane boz ayı görülen bölgede, daha önce hiç ayı bulunmadığı söylendi. Köylüler hem kendileri hem de bölgeye gelen ziyaretçiler için korkuyorlar. Yetkililer, ayıların nereden bu bölgeye geldiğini araştırmaya başladı.

Bölgede daha önce hiç bulunmuyordu... Bir anda ortaya çıktılar, hem bölge halkını hem ziyaretçileri tehdit ediyorlar

Kapıdağ Yarımadası'ndaki kırsal Ballıpınar Mahallesi'nde yer alan Manastır mevkisinde üç boz ayı yaban hayatını gözlemlemek için yerleştirilen hareket algılayan orman kameralarına takıldı.

HİÇ AYI BULUNMAZDI

Köylüler, ilk defa geçen ay böyle bir durum yaşadıklarını ve ayıların biri ya da birileri tarafından Kapıdağ Yarımadası'na bırakıldığını düşündüklerini belirttiler. Kapıdağ'da hiçbir zaman ayı bulunmadığını ifade eden köylüler, ayıların varlığının Kapıdağ'da kamp yapmaya ve Kirazlı Manastırı'nı görmeye gelen ziyaretçileri tedirgin edeceğini söylediler.

Bölgede daha önce hiç bulunmuyordu... Bir anda ortaya çıktılar, hem bölge halkını hem ziyaretçileri tehdit ediyorlar - Resim : 1

ARAŞTIRMA SÜRÜYOR

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre ayıların Kirazlı Manastırı ve Ballıpınar civarında gezdiği ve nereden geldiğinin araştırıldığının bilgisi öğrenildi.