Bölgede tansiyon düşmüyor! 10 füze birden ateşlediler

Güney Kore, Pyongyag yönetiminin Japon Denizi ve Sarıdeniz yönüne doğru en az 10 füze ateşlediğini açıkladı. Ülkenin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayın son derece istisnai ve affedilemez bir durum olduğu belirtildi.

Bölgede tansiyon düşmüyor! 10 füze birden ateşlediler

Kuzey Kore, Japon Denizi ve Sarıdeniz'de farklı noktalara en az 10 füze ateşledi. Güney Kore ve Japon makamları olayı doğrularken, Pyongyang yönetimine sert tepkiler geldi.

Yonhap haber ajansının Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'na dayandırdığı habere göre, Kuzey Kore tarafından ateşlenen füzelerden biri Güney Kore'nin Ulleungdo Adası'na doğru ilerleyip denize düştü.

Seul, Kuzey tarafından fırlatılan bir füzenin ilk kez Güney topraklarına bu kadar yaklaştığını bildirirken, en az 10 füzenin ateşlendiğini duyurdu.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kore'nin bölünmesinden bu yana ilk kez bir Kuzey Kore füzesi karasularımıza bu kadar yakın bir yere indi. Bu son derece istisnai ve affedilemez bir durum. Ordumuz buna kararlı bir şekilde yanıt verecektir" ifadeleri yer aldı.

Japonya Savunma Bakanı Yasukazu Hamada, gazetecilere verdiği demeçte, Kuzey Kore füzelerinden Japon gemilerinin ve uçaklarının herhangi bir hasar görmediğini belirtti.

Hamada, "Savunma Bakanlığı diğer bakanlıklarla bilgi alışverişinde bulundu. Bu zamana kadar Kuzey Kore füzelerinden gemilere ve uçaklara herhangi bir hasar gelmedi" dedi. (Sputnik)