Bölgenin kaderi değişti! Günlük 5 bin 300 varil petrol çıkıyor! “Direkt çalışabilen petrol”

Şırnak Gabar Dağı’ndaki petrol rezervinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkıyor. Günlük üretimin artırılması hedeflenirken Şırnak Valisi Osman Bilgin ise, “Çok yüksek gravite, yani dizel araçlarda traktöre buradan çıkan petrolü koyduğumuzda direkt çalışabilen petroldür" ifadelerini kullandı.

Bölgenin kaderi değişti! Günlük 5 bin 300 varil petrol çıkıyor! “Direkt çalışabilen petrol”

Şırnak’ta terörden arındırılan Gabar Dağı’ndaki petrol rezervindeki günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması hedefleniyor. Terörden arındırılan Gabar Dağı'nda, 2020'de başlatılan sismik çalışmalar sonrası petrol rezervi bulunması üzerine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) çalışma yaptı.

Yılsonunda 2 kuyunun daha faaliyete girmesi ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması hedefleniyor. Şırnak Valisi Osman Bilgin, beraberinde 23’üncü Jandarma Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil Soysal ve Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al ile beraber, Akçay köyündeki ‘Şehit Astsubay Esma çevik 1’ kuyusunda incelemelerde bulundu. TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir tarafından karşılanan Bilgin ve beraberindeki heyet, çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Petrol rezervi ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Osman Bilgin, faal 5 kuyu olduğunu 6'ncısının üretime geçmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarıldığını ifade eden Vali Bilgin, "Çok yüksek gravite, yani dizel araçlarda traktöre buradan çıkan petrolü koyduğumuzda direkt çalışabilen petroldür" diye konuştu.

Bölgenin kaderi değişti! Günlük 5 bin 300 varil petrol çıkıyor! “Direkt çalışabilen petrol” - Resim : 1

 "Artık Gabar, Cudi ve diğer dağlarımız da güvenli olacak"

Bölgenin ekonomisinin değişeceğini ifade eden Vali Bilgin, “İnsanlarımız artık özgürce her türlü faaliyetlerini yapabilecekler. Antalya, Ankara nasıl güvenliyse, artık Gabar, Cudi ve diğer dağlarımız da güvenli olacak” dedi.

Vali Bilgin, daha sonradan ise petrol kuyusundan çıkan petrolü bir pet şişeye doldurarak gösterdi.

Bölgenin kaderi değişti! Günlük 5 bin 300 varil petrol çıkıyor! “Direkt çalışabilen petrol” - Resim : 2