Bölgesel yağlanma özgüveni etkiliyor! Bölgesel yağlanma sorunu için tedavi yöntemleri neler?

Basen, kalça ve göbek gibi bölgelerde meydana gelen bölgesel yağlanma, yazın gelmesiyle beraber kadın ve erkeklerin korkulu rüyası oldu. Vücuttaki bölgesel yağlanmalar, bireyde özgüven eksikliğine yol açıyor. Bölgesel yağlanma sorunu için tedavi yöntemleri neler? İşte, tüm detaylarıyla...

Bölgesel yağlanma özgüveni etkiliyor! Bölgesel yağlanma sorunu için tedavi yöntemleri neler?

Bölgesel yağlanma problemi bireylerin özgüveninde büyük rol oynuyor. Yazın kendini belli etmesiyle hem kadın hem de erkeklerde bölgesel yağlanma sorunları ortaya çıkıyor. Bölgesel yağlanma sorunu için tedavi yöntemleri neler? Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu bölgesel yağlanma sorunu için uygulanabilecek tedavi yöntemlerini sizin için anlatıyor.İşte, detaylar haberimizde...

Bölgesel yağlanma özgüveni etkiliyor! Bölgesel yağlanma sorunu için tedavi yöntemleri neler? - Resim : 1GIDI

Yaşlandıkça yüz sarkmaya başlar ve bu sarkmalar ilk olarak gıdı bölgesinde ortaya çıkar. Gıdı bölgesi oluşumunun başlıca nedenleri yaş, kilo alımı ve genetik faktörlerdir. Zamanla, sarkık bir çene kişinin yaşlı ve yorgun görünmesine neden olabilir. Genişlemiş bir çene bölgesi de çene çizgisinin daha küçük görünmesine neden olabilir.

Teknolojinin gelişmesi nedeniyle gıdı bölgesinin yağlanmadan arındırılması çeşitli yolları vardır. Kişinin ihtiyacına göre uygulanacak yöntem bir uzman tarafından belirlenir. Günümüzde sıklıkla tercih edilen yöntemler ise;

Radyofrekans: Radyofrekans işlemi ile gıdı sarkması tedavi edilebilir. Bu yöntem ameliyattan korkan kişiler için uygun bir seçenektir. Ameliyat sırasında radyo frekansı doğrudan cildin alt katmanlarına ulaşır. Bu yöntemle kollajen dokuyu uyarır ve çene bölgesi kendi kendine iyileşmeye başlar. Uygulamalar 4 ayda bir tekrarlanmalıdır.

Ultrasonla yüz germe: Bu yöntem ile gıdı bölgesinde lifting (kaldırma) etkisi yatılır.  İlk seans sonucunda etki görüldüğü için sıklıkla tercih edilmektedir.

Liposuction: Lokal ya da sedasyon altında işlem gerçekleştirilir. Kişiden kişiye değişmekle beraber işlem 1 saat sürmektedir. İşlem sırasında gıdı bölgesinde biriken fazla yağ dışarı çekilerek toparlanma sağlanır.

Bölgesel yağlanma özgüveni etkiliyor! Bölgesel yağlanma sorunu için tedavi yöntemleri neler? - Resim : 3KARIN

Ameliyatsız bir şekilde yapılan bölgesel incelme uygulamaları bir nevi vücut şekillendirme yöntemidir. Kişilere hem sağlık açısından hem de görünüm açısından rahatsız oldukları bölgelere uygun seçilecek işlemler uygulanabilir. Sıklıkla uygulanan yöntemler ise;

Yüksek frekanslı ultrason yöntemi: Bu yöntem sayesinde farklı cihazlar tek başına belirli seanslar halinde ya da birlikte uygulanabilir. Uygulamada ses dalgaları ile yağların kırılması sağlanırken vakum aşaması ile belirlenen bölgelerdeki yağ hücreleri parçalanır. Tüm adımlar sonucunda ise vücut daha sıkı bir görünüme kavuşur. Bir seans süresi ise yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. Özellikle karın, bel ve kalça bölgesinden rahatsızlık duyan kişiler için tercih edilir.

Lazerle selülit ve bölgesel incelme yöntemi: Sıklıkla selülit görünümden rahatsız olan kişiler için tercih edilen bir yöntemdir. Cihazın sahip olduğu ışık sayesinde dolaşım düzenlenerek selülit tedavisi gerçekleştirilirken aynı zamanda yağ hücrelerin yakılmasını kolaylaştırır.

Bölgesel yağlanma özgüveni etkiliyor! Bölgesel yağlanma sorunu için tedavi yöntemleri neler? - Resim : 4YANAK

Hollywood yanağı, lokal anestezi altında yapılır. İşlem, cerrah tarafından yanağın iç kısmında yağ cebi yakınında küçük bir kesi yapılarak gerçekleştirilir. Hastaya lokal anestezi uygulandıktan sonra cerrah yanağında bichat (yağ dokusu) torbasını doğal bir görünüm için çıkarır. Bu işlemi her iki yanağa da uyguladıktan sonra kompresyon bandajı ile işlemi tamamlar. İşleminin tamamı 30 ila 45 dakika sürer ve hasta aynı gün taburcu edilir.

İşlemden sonra en az 2 saat sonra kompresyon bandajı kullanılmalıdır. Bandajlar morlukları da önleyecektir.  İyileşme süreci her hasta için farklı olabilir. Bununla birlikte, genel olarak, ameliyat sonrası 14 günlük bir süre boyunca hastada iyileşme gözlemlenir. Ameliyatından sonraki ilk üç gün yumuşak yiyecekler ve soğuk içecekler tüketmek de olası kanamaları önleyebilir.

Bölgesel yağlanma özgüveni etkiliyor! Bölgesel yağlanma sorunu için tedavi yöntemleri neler? - Resim : 6Uygulama yanağın içinden yapıldığı için dışarıdan ameliyata dair herhangi bir belirti görülmez. Ameliyattan sonra şişliğin inmesi ve hastanın yüzünün oturması biraz zaman alabilir. Bu durum kişiden kişiye değişebilir.

İnce ve karakteristik yanaklara sahip olmanın bir diğer yolu ise dolgu uygulamasıdır. Hyalüronik asit dolgu maddelerinin kullanıldığı bir tedavidir. Yerçekimine meydan okuyan bu yaklaşımda yüzün belirli noktaları uygulama yapılır. Kişilerin beklentilerini karşılayabilecek yüz şekline göre 5 nokta ve 8 nokta tekniği uzman bir doktor tarafından uygulanır.