Bölgeye özgü, sarı-siyah canlının ilerleyişini kayda aldı. Vücudunun iki tarafını da kasıp hareket etmesi dikkat çekti

Avustralya çalı sülüğü diye bilinen bölgeye özgü, sarı-siyah renge sahip canlının hareketi dikkat çekti. İlerleyeceği yöne doğru uzayıp arkasını kendine doğru çekerek ilerledi. Görüntüler sosyal medyada dikkat çekti.

Bölgeye özgü, sarı-siyah canlının ilerleyişini kayda aldı. Vücudunun iki tarafını da kasıp hareket etmesi dikkat çekti

Avustralya çalı sülüğü olarak bilinen canlı, bölgeye özgü bir türdür ve sarı-siyah renge sahiptir. Sosyal medyada paylaşılan görüntüleriyle dikkat çeken canlının düz bir zeminde hareketi görüntülendi. Vücudunun hem ön hem arka kısmını kasarak ilerleyebilen canlı, esnek vücudunu santimetrelerce öteye uzatıp arkada kalan kısmını kendine doğru çekerek ilerledi. Görüntüler, çalı sülüğünü görmemiş olan pek çok kullanıcıyı merak ettirdi. 

Bölgeye özgü, sarı-siyah canlının ilerleyişini kayda aldı. Vücudunun iki tarafını da kasıp hareket etmesi dikkat çekti - Resim : 1

ENFEKSİYON GÖRÜLEBİLİR

Avustralya çalı sülüğü, genellikle ısırık zararsızdır. Isırmadan sonra kanama ve olası tahriş ve kaşıntı olacaktır. Sülüğün hastalık bulaştırabileceğine dair hiçbir kanıt yoktur. Ancak bazı kişilerde alerjik reaksiyon veya enfeksiyon görülebilir.