Bolu Dağı'nda göz gözü görmüyor, sis ve kar yağışının etkili olduğu güzergahta sürücüler burunlarının ucunu zor görüyor

Bolu Dağı'nda etkili olan yoğun sis sürücülere zor anlar yaşattı. Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahlarından birisi olan Bolu Dağı’nda etkili olan kar yağışı ve yoğun sis sebebi ile görüş mesafesi hızla düşerek sürücülerin burunlarının ucunu görmesine engel oldu.

Bolu Dağı'nda göz gözü görmüyor, sis ve kar yağışının etkili olduğu güzergahta sürücüler burunlarının ucunu zor görüyor

Bolu Dağı'na sis çöktü Türkiye'nin en önemli geçitlerinden birisinde adeta göz gözü görmedi. Bölgede etkili olan yoğun sis sonrasında görüş mesafesi hızla 20 metreye kadar düşerken sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük yaşadı. 

KAR KALINLIĞI 50 SANTİMETREYİ BULDU

Türkiye'nin en önemli geçiş güzergahlarından birisi olan Bolu Dağı’nda yağış artarak devam ediyor. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı bölgede sis zaman zaman ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Özellikle Bakacak, Darıyeri ve Sarıçökek mevkilerinde sis sebebiyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü. Etkili olan kar yağışı ve sis havadan havadan da görüntülendi.
Sürücü Ramazan Çolak, "Bugün Bolu Dağı'nda yoğun kar ve sisli bir hava var. Ulaşımda herhangi bir sıkıntı yok. Şuanda Topuk Yaylasına gidiyorum. Orası biraz karışık. Orada şu anda kar 1 metreye yaklaştı. Yani 100 santimetre oldu ama ulaşımda sorun olmuyor. Yollarımız açık" dedi.

 

Bolu Dağı'nda göz gözü görmüyor, sis ve kar yağışının etkili olduğu güzergahta sürücüler burunlarının ucunu zor görüyor - Resim : 1