Bolu, Düzce, Sakarya, Zonguldak ve Kastamonu için kırmızı alarm! Önce gözlerini gireceği eve dikiyor, sonra evin içerisine dalıyor

Karadeniz bölgesindeki illerimizde ayı popülasyonun artmasının ardından yeni ayı haberleri gelmeye devam ediyor. Bolu'da önce gözetlediği eve giren ayı vatandaşları panikletti. Düzce, Sakarya, Zonguldak ve Kastamonu'daki vatandaşlara da ayılar için "kırmızı alarm" verildi.

Karadeniz bölgesindeki illerimiz Bolu, Düzce, Sakarya, Zonguldak ve Kastamonu başta olmak üzere birçok ilimizde ayılarda ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanlar, ayıların insan eliyle beslenmesinin çok yanlış olduğunu dile getirerek vatandaşların bu yanlışı yapmamasını öneriyor. 

Ayıların yeniden evlere girmeye başlamasının ardından Bolu, Düzce, Sakarya, Zonguldak ve Kastamonu için kırmızı alarm verildi. 

ÖNCE DİKİZLEDİ, SONRA EVE GİRDİ 

Bolu Gölyüzü Mahallesi'nde vatandaşlar evin bahçesine giren ayının yiyecek aradığını gördü. Bahçedeki ayıyı görenler hemen cep telefonu kamerasını açtı. Ağaçların arkasına saklanan ve bahçede yiyecek arayan ayı kameraya yansıdı. Bahçede bir süre dolaşan hayvan, daha sonra uzaklaşarak gözden kayboldu. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde ise ilçenin sokaklarında yeniden ayı görülmüş ve vatandaşlar peşine düşmüştü.