'Unabomber' adıyla biliniyordu! ABD'li bombalı saldırgan hücresinde ölü bulundu

ABD’de "Unabomber" lakaplı matematikçi ve bombalı saldırgan 81 yaşındaki Ted Kaczynski, Kuzey Carolina eyaletinde bulunan hapishanedeki hücresinde ölü bulundu.

'Unabomber' adıyla biliniyordu! ABD'li bombalı saldırgan hücresinde ölü bulundu

Unabomber olarak da bilinen Amerikalı matematikçi, eski akademisyen ve bombalı saldırılar düzenleyen eylemci 81 yaşındaki Ted Kaczynski, hapishanedeki hücresinde ölü bulundu.

ABD’de Unabomber lakaplı saldırgan Theodore John Kaczynski veya kısaca Ted Kaczynski, 1978-1995 yılları arasında rastgele bombalı eylemler yaparak ülkede iz bırakmıştı.

'Unabomber' adıyla biliniyordu! ABD'li bombalı saldırgan hücresinde ölü bulundu - Resim : 1Harward’da matematik okuyan ve bombalı saldırıları nedeniyle belgesellere konu olan 81 yaşındaki Kaczynski, Kuzey Carolina eyaletinde özel sağlık ihtiyaçları olan erkek mahkumların kaldığı Federal Hapishanesi’ndeki hücresinde dün ölü bulundu.

'Unabomber' adıyla biliniyordu! ABD'li bombalı saldırgan hücresinde ölü bulundu - Resim : 2

Kaczynski’nin cesedinin gardiyanlar tarafından yerel saatle 00.25’te bulunduğu, ölüm nedeninin ise henüz belirlenmediği açıklandı.

'Unabomber' adıyla biliniyordu! ABD'li bombalı saldırgan hücresinde ölü bulundu - Resim : 3

Ülkedeki üniversite ve havaalanlarında gerçekleştirdiği bombalı saldırılar nedeniyle 3 kişinin ölümüne, 23 kişinin yaralanmasına neden olan Kaczynski, 20 yıllık kaçışın ardından yakalanarak, 1996 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış ve suçlarını kabul etmişti.

FBI, saldırılardaki hedefleri üniversiteler ve havayolları olması nedeniyle Kaczynski’ye "Unabomber" lakabını vermişti.

Ted Kaczynski'nin hayatını anlatan belgesel Netflix'te Unabomber - In His Own Words adıyla yayımlanıyor.