Borç altın alanlar aman dikkat! Uzman isim 2024'ü işaret edip uyardı; Herkes planını ona göre yapsın!

Türkiye'de günden güne artan gram altın vatandaşlar tarafından da en çok merak edilen konuların başında geliyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, borç olarak altın alanları ve düğün yapacakları özellikle uyardı.

Borç altın alanlar aman dikkat! Uzman isim 2024'ü işaret edip uyardı; Herkes planını ona göre yapsın!

Çarşamba günü açıklanan FED faiz kararı sonrası gram altın fiyatı tırmanışa geçti. Bu gelişmenin ardından altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada "Yeni rekorlar yolda!" ifadesini kullandı.

İslam Memiş, "FED, piyasaların genel beklentisi doğrultusunda faizlerde bir değişikliğe gitmedi. Açıklandıktan sonra ons altın tarafında 64 dolar, gram altın tarafında 35 TL'lik bir değer artışı gördük. Şu an fiziki tarafta Kapalı Çarşı piyasasında gram altın 1.973 TL, ons altın 2.037 dolar seviyesinde." dedi.

"ONA GÖRE HERKES PLANINI YAPSIN"

Uzman isim, altının yılı nasıl tamamlayacağına yönelik soru üzerine şu açıklamayı yaptı: "O beklediğimiz yükselişler gerçekleşiyor. Muhtemelen gram altın tarafında yılı 1.950-2.000 lira aralığında tamamlarız. Ons altın tarafında ise karşımızda 2.000 dolar seviyesinin üzerinde yerleşen bir fiyatlama var. Altın yatırımcısı, altın borcu olan, düğün yapacak altın yatırımını düşünen yatırımcısı da 2 .000 TL seviyesinin altındaki seviyelerde bir alım fırsatı yakalamaya devam ediyor. Ocak ayı itibariyle gram altın tarafında 2.000 TL seviyesine yerleşen, 2024 yılı içerisinde 2.500 – 2.700 tl seviyesine kadar yükseliş trendini devam ettirecek bir gram altın var karşımızda. Ona göre herkesin planını yapması lazım. Dolar ile onsun çarpanı gram altının yeni rekorlarına neden olur."