Borcu olanlar dikkat! Borç yapılandırmak isteyenler için yarın son gün. Hemen başvurunuzu yapın

Türkiye'de yaşayan vatandaşlar için kullanıma sunulan kamu alacaklarının yeniden yapılandırma süreci neredeyse bitti. Yarın sona erecek olan yapılandırma süreci uzatılmayacak. Kamu borcu olanların yarına kadar yapılandırma işlemlerini yapmaları gerekiyor.

Borcu olanlar dikkat! Borç yapılandırmak isteyenler için yarın son gün. Hemen başvurunuzu yapın

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın faydalanacağı kamu alacaklarının yeniden yapılandırma sürecinde neredeyse sona gelindi. Yarına kadar sürecek yapılandırmada süre tekrar uzatılmayacak. Yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebilecek.

13 kurumun yaklaşık 1 trilyon 300 milyar lira alacağının yapılandırılması söz konusu olacak. Vergi, sigorta prim borcu, adli ve idari cezalar, belediyelere olan borçlar, su borçları ve öğrenim kredisi borçları... Tüm bu borçlar yapılandırma kapsamına dahil edildi.

İLK DEFA 48 AY VADE VERİLİYOR

Bayram tatili de dahil olmak üzere kamu borcu yapılandırmaları için interaktif vergi dairelerinden başvuru yapılabilecek. Yapılandırılan borçlar için ödeme kolaylığı da sağlanıyor. Düzenlemeyle borç yapılandırmasında ilk defa 48 ay vade imkanı sunuluyor.

TOPLAM TAHSİLAT 20 MİLYAR LİRAYI GEÇTİ

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırması ile birlikte 265,4 milyar liralık alacak yeniden yapılandırıldı. Toplam tahsilat 20 milyar lirayı aştı. 5 milyona yakın mükellef borçlarını yapılandırmak için vergi dairelerine başvurdu.

HANGİ VERGİ BORÇLARI YAPILANDIRILABİLİR?

Yer yıl hangi vergi borçlarının yapılandırılabileceği değişiklik gösterebiliyor. Genellikle yapılandırma işlemi olan vergi borçları; maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primleridir.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIR?

Borç yapılandırma başvurusunu sadece güncel vergi borcu bulunan kişiler yapabilir. Güncel borcunuz varsa, başvuru için belirlenen tarihler içerisinde dilekçe doldurarak bizzat devlet dairelerine giderek, e-posta ile yollayarak veya internet üzerinden T.C kimlik numaraları ile başvurularını yapabilirler. İnternet üzerinden başvurusunu Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden yapabilirsiniz.