Borcunu yapılandıranlar dikkat! Son tarih...

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kamu borcu yapılandırmalarında başvuruların tamamlanmasının ardından başlayan ödeme sürecinin sonuna gelindi.

Borcunu yapılandıranlar dikkat! Son tarih...

Kamu borçlarını taksitle ödeyeceklerin ilk taksitleri peşin ödeveyeceklerinse tamamını yatırmaları gereken düzenlemede son tarihe gelindi. İlk taksit ve peşin ödeme süresi dolacak olan yapılandırmanın bozulmaması için ilk taksitin zamanında ödenmesi önem taşıyor. 

Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi imkanı bulunuyor. Ayrıca borçlar, banka hesabından havaleyle yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, vergi tahsiline yetkili bankalar ile vergi dairesi vezneleri aracılığıyla veya PTT şubelerinden ödenebilecek.

Ocak 2021 dönemine ait, kurumlar vergisi mükellefleri için turizm payının beyan ve ödemesi, haberleşme vergisinin beyan ve ödemesi ile dijital hizmet vergisinin beyan ve ödeme süresi de yarın doluyor. Geçen yıla ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesinin verilme süreci de yarın başlayacak. Mükelleflerin, mart sonuna kadar beyannamelerini vermesi ve ilk taksit ödemelerini gerçekleştirmesi gerekiyor.

Ödemelerin son günü yaklaşırken, yoğunluk dolayısıyla sıkıntı yaşanmaması için önlem de alındı. Haftasonları vergi dairelerinin açık kalması ve borcunu ödeyen vatandaşların koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olacakları açıklandı.