Boris Johnson: Eldeki bilgiler uçağı İran'ın düşürdüğünü gösteriyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Elde ettiğimiz bilgiler Ukrayna uçağının İran tarafından düşürüldüğünü gösteriyor" diye konuştu.

Boris Johnson: Eldeki bilgiler uçağı İran'ın düşürdüğünü gösteriyor

İran'ın başkenti Tahran'dan havalandıktan kısa bir süre sonra düşen Ukrayna Havayolları'na ait uçakla ilgili arka arkaya açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Uçağın İran tarafından kazara düşürüldüğüne dair şüphelerim var" açıklamasında bulunmuştu.

Bunun ardından uçakta çok sayıda vatandaşını kaybeden Kanada Başbakanı da "İran'ın uçağı kazara vurduğuna dair kanıtımız var" demişti.

İran Sivil Havacılık Kurumu ise uçağın vurulmadığına dair kanıtları olduğunu açıklamıştı.

Bütün bunların ardından Büyük Britanya Başbakanı Boris Johnson da bir açıklama yaptı ve "Elde ettiğimiz bilgiler Ukrayna uçağının İran tarafından düşürüldüğünü gösteriyor" dedi.

Johnson, yazılı açıklamasında, "trajedi" olarak nitelediği olayda 4 İngiliz'in hayatını kaybettiğini belirtti. 

Ellerinde uçağın İran tarafından ateşlenen karadan havaya füzeyle vurulduğuna dair bilgi olduğunu belirten Johnson, "Bu kasıtlı olmayabilir. Kanada ve uluslararası ortaklarımızla yakın bir şekilde çalışıyoruz. Şimdi tam ve şeffaf bir soruşturmaya ihtiyaç var." ifadesini kullandı.

Hayatlarını kaybedenlerin cesetlerinin derhal ülkelerine gönderilmesinin önemine dikkati çeken Johnson, ayrıca bölgede gerginliğin azaltılması için tüm taraflara çağrıda bulundu.