Boris Johnson resmen Başbakan

Boris Johnson, İngiltere'nin yeni başbakanı seçildi. Büyük tartışmaların ardından Başbakan seçilen Boris Johnson'ın Osmanlı torunu olduğu biliniyor.

Boris Johnson resmen Başbakan

İngiltere Brexit krizini aşmak için güvendiği ismi seçti: Boris Johnson...

Boris Johnson belki de İngiltere tarihinin en tartışılan isimlerinden birisi. Değişik kişiliği ile tanınan Johnson, İngiltere'de bir çok farklı konumda görev yaptı. Belediye başkanlığı döneminde evsizlerle birlikte sokakta yatıp garip etkinlikler düzenleyen Johnson, kısa süren dış işleri bakanlığı görevindeyken de aynı tutumu sergiledi.

Halkın bir kısmının sempatisini kazanan ancak yeterli seviyede olmadığı düşünülen Johnson'un Brexit konusundaki tutumu da ayrılıktan yana. Bu nedenden dolayı İngilizler Johnson'ın başbakan olmasını istemiyordu.

Boris Johnson kimdir?

19 Haziran 1964'te ABD'de dünyaya gelen Boris Johnson aslen Britanyalıdır.

Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış olan Ali Kemal'in öz torunu Stanley Johnson'ın oğlu olan Boris, İngiltere Dışişleri Bakanı'dır.

Britanyalı muhafazakâr politikacı ve gazeteci olan Boris, üniversite eğitimini Oxford Üniversitesi'nde tamamlamış ver bir dönem The Times gazetesinde çalışmıştır.

1 Mayıs 2008 senesi itibariyle Londra Belediye Başkanı seçilen Boris 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü.

13 Temmuz 2016'da David Cameron'un yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

9 Temmuz 2018'de Dış İşleri Bakanı görevinden istifa etti.

Boris Johnson, katıldığı bir televizyon programında Müslüman kadınları hedef alan sözleri hatırlatıldı. O sözleri için pişman olduğunu söyleyen Boris Johnson İslam karşıtı olmadığını göstermek için büyük dedesinin Türk ve Müslüman olduğunu hatırlattı.

Johnson, "Hayatından endişe eden Müslüman büyük dedem 1912 yılında bu ülkeye geldi. Öyle yaptı çünkü bu ülkenin açık, cömert ve dünyanın dört bir yanından gelen insanları hoş karşılayacak bir umut kapısı olduğunu biliyordu. Eğer Başbakan olursam ülkemin böyle hareket etmesini garanti edeceğim” diye konuştu.

Boris Johnson, öldürülen Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu.Alexander Boris de Pfeffel Johnson (d. 19 Haziran 1964; Manhattan, New York), 

Boris Johnson'ın büyük dedesi Ali Kemal kimdir?

Ali Kemal (1867 - 6 Kasım 1922), Türk yazar, gazeteci ve siyaset adamı. İkinci Meşrutiyet ve Mütareke döneminde İttihat ve Terakki karşıtı görüşleriyle tanınmıştır. Damat Ferit Paşa Hükümetlerinde kısa bir süre Maarif ve Dahiliye nazırlığı yaptı, bu esnada Millî Mücadele aleyhine sert tutumlar gösterdi. Kurtuluş Savaşı'nın zaferinden sonra İstanbul'da tutuklanarak İzmit'te Nurettin Paşa'ya bağlı askeri birliklerce linç edildi. Ermeni yanlısı olarak görülen bazı yazılarından dolayı düşmanlarınca 'Artin Kemal' şeklinde adlandırılır. Mustafa Kemal'e ve Millî Mücadele'ye karşı düşmanca tutumu ve ağır hakaretleri nedeniyle pek çok insan tarafından “hain” olarak damgalanmıştır."