Borsa resmen çakıldı! Büyük düşüş! Borsa İstanbul 4 ayın en düşük seviyesinde! Borsa neden düşüyor?

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi 2022 Kasım ayı seviyelerine geriledi. Borsada seçim öncesi satış baskısı artarken BIST 100 Endeksi yönünü aşağı çevirdi. Kayıplarını derinleştiren borsada seçime kadar düşüşlerin olacağı yorumları yapılıyor.

Borsa resmen çakıldı! Büyük düşüş! Borsa İstanbul 4 ayın en düşük seviyesinde! Borsa neden düşüyor?

Borsa İstanbul’da düşüş yatırımcı tarafında dikkatle izleniyor. Sabah saatlerinde kısa vadeli artış yerini aşağı yönlü harekete bıraktı. Borsa İstanbul'da kayıplar derinleşirken seçim fiyatlamasına başladı.

BORSA İSTANBUL NEDEN DÜŞÜYOR?

Borsa, Mayıs ayına da kötü başladı. Seçime kısa bir süre kala bu bekleme dönemi, geçtiğimiz yılki rekor yükselişlerin ardından kâr realizasyonları ve gerileyen borsada Kur Korumalı Mevduat (KKM) gibi alternatif yatırım araçlarını tercih etmeleri düşüşte etkili unsurlar olarak öne çıkıyor. BIST 100 endeksi, haftanın ikinci işlem günü olan bugünde 4311 puana kadar gerileyerek, 4 Kasım 2022 tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gördü. Endekste kayıp gün içinde yüzde 4'ü aşarken, sonrasında toplarlanma çabasıyla ilerledi. BIST 100 endeksi, gün içerisinde en yüksek 4534 puanı görürken, en düşük 4311 puana kadar geriledi. Endeks, saat 14.19 itibarıyla yüzde 1,60 oranında düşüşle 4430 puanda hareket ediyor.

ANLIK BORSA VERİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ