Borsa 8 ayda kaybını sıfırladı

Koronavirüs salgını sürecinde yerli yabancı dengeleri değişen Borsa İstanbul'da yılbaşından bu yana olan kaybı telafi edildi. Ağustos'ta piyasaya 500 milyon dolara yakın yabancı girişi oldu. İşte detaylar...

Borsa 8 ayda kaybını sıfırladı

Borsa İstanbul'da tarihinin en iyi ağustos ayını geride bırakan BİST 100 endeksi yılsonuna göre kaybını sıfırlamayı başardı. 2021 boyunca dalgalı bir seyir izleyen BİST 100 endeksi temmuz ve ağustos aylarında ise toparlanmaya başladı ve son iki ayı da yükselişle kapattı.

Temmuzda yüzde 2,7 yükselen BİST 100 endeksi, ağustosta ise yüzde 5,7 getiri sağlayarak en iyi ağustos ayı kapanışına imza attı. Bu performansta ayın son günlerindeki Jackson Hole toplantısından sonra gelen iyimserliğin yanı sıra ay boyunca TL'de yaşanan toparlanma ve ay boyu süren yabancı para girişi etkili oldu. 

Yarım milyar dolarlık yabancı girişi

Global borsalar arasında ağustosun tartışmasız yıldızı Türkiye borsası oldu. Küresel piyasalarda yıl boyu yaşanan olumlu hava ve kaydedilen rekorlara rağmen Türkiye’ye gelmeyen sıcak para, son dönemde ülkeye girmeye başladı.

Türkiye 5 yıllık CDS’i 360’lı seviyelere kadar gerilemeyi başardı. Yapılan hesaplara göre sadece hisse piyasasına ağustos ayında 500 milyon doları aşan bir sıcak para girişi yaşandı. 

Kaynak: Dünya