Borsa ikinci yarıda artıda

Fed faiz kararı, Powell'ın açıklamaları ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun gerçekleştirdiği enflasyon raporu sunumunun ardından Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, yüzde 1'in üzerinde değer kazancı ile 1.402,47 puana geldi.

Borsa ikinci yarıda artıda

Küresel piyasalar Fed'den destek bulurken, Borsa İstanbul'da dün günü yüzde 0,44 oranında düşüşle kapatan BIST 100 endeksi güne yukarı yönlü girmesinin ardından yüzde 1'den fazla değer kazancı ile 1.402,47 puana geldi. İkinci yarıda bankacılık endeksi yüzde 1,16, holding endeksi yüzde 1,71 değer kazandı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın ilk Enflasyon Raporu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 10.30'da başlayan toplantıda Kavcıoğlu, "Sıkı para politikası duruşunun enflasyonda düşüş önceliğiyle kararlılıkla sürdürülmesi, oylaklıklara karşı önemli bir tampon işlevi görecektir” dedi.

ABD uzun vadeli tahvil faizlerinde dün yaşanan yükseliş hisse piyasalarında dalgalı bir seyrin yaşanmasında etkili olurken, bu hafta içerisinde pozitif ayrışma çabasının gözlendiği BIST 100 Endeksi'nde dün zayıf bir seyir izlendi.

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'de gerçekleştirdiği konuşmada, "Çin de dahil tüm ülkelerin küresel ekonomide aynı kurallarla oynadığından emin olacağım. Çin Devlet Başkanı Şi (Cinping) ile telefon görüşmesinde kendisine de söyledim, rekabeti memnuniyetle karşılıyoruz ve çatışma peşinde değiliz" açıklamasında bulundu.