Borsa ikinci yarıda negatif seyretti

Borsa güne yüzde 0,14 değer kaybı ile başlamasının ardından günün ikinci yarısında da negatif seyretti. Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi açılışın ardından kaç puan oldu? Borsada son durum...

Borsa ikinci yarıda negatif seyretti

Dün yüzde 0,62 değer kazanarak yükseliş eğilimini üst üste 11. işlem gününe taşıyan BIST 100 endeksi güne yüzde 0,14 değer kaybı ile başlamasının ardından değer kaybını günün ikinci yarısında da sürdürdü. Endeks yüzde 1,15 düşüşle 2,054 puan seviyesinde bulunuyor.

Analistler, dün ABD'de resmi tatil olması nedeniyle piyasalarda düşük işlem hacimli sakin bir seyir izlenmesinin ardından, bugün yurt içi ve yurt dışında yoğunlaşan veri gündeminin takip edileceğini söyledi.

Japonya Merkez Bankası'nın politika faizini değiştirmemesi ve genişleyici para politikasına devam edeceğini açıklamasının ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 1,8570 ile son iki yılın en yüksek seviyesini gördüğüne işaret eden analistler, faizlerdeki yükseliş eğiliminin pay piyasalarındaki risk iştahını olumsuz etkilediğini kaydetti.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.110 seviyesinin direnç, 2.070 seviyesinin destek konumunda bulunduğu bildirildi.