Borsa İstanbul'da rekor serisi sürüyor

Borsa İstanbul'da aşı müjdelerinin ardından risk iştahının arttığı kaydedilirken, rekor serisi sürdüğü gözleniyor.

Borsa İstanbul'da rekor serisi sürüyor

Koronavirüs salgınına karşı yüksek etki sağlayan aşı çalışmalarıyla piyasalarda risk iştahı arttı ve küresel borsalardaki rekor serisi devam ediyor. Kasım ayına yükselişle başlayan endeks, ekonomi kanadındaki değişim ve alınan yeni kararlar ile 9 Kasım haftasında rekor yükselişle başladı ve kademeli olarak 1.250, 1.300 ve 1.330 puan seviyelerini aşmasının ardından bu hafta da rekor tazelemeye devam ediyor. Hafta ortasında günün ilk yarısında endeks 1.340 puanı aşarak yeni zirveyi gördü. 

BİST 100, Kasım ayında aylık bazda yüzde 20 değer kazandı, bu aylık kazançla yıllık getiri oranı pozitife dönse de döviz ya da altın gibi yatırım araçlarına oranla borsa 2020’de yatırımcısına belirgin bir kazanç sağlayamadı. TÜİK’in Ekim ayı raporuna göre, yıllık bazda TÜFE ile indirgendiğinde  yüzde 51,05 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı külçe altın olurken BIST ise yüzde 2,55 oranında kaybettirdi.

Borsada bugün günün ilk yarısında toplam işlem hacmi 15 milyar olurken endeksler içinde en çok yükseliş yaşayan ilk üç hisse ise Rodrigo Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (IS:RODRG), Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. (IS:POLTK) ve Erbosan Erciyas Boru Sanayi Ve Ticaret A.Ş. (IS:ERBOS) oldu.

BDDK’nın aktif rasyosunu kaldırma kararına karşın yılsonunda yapılması BİST Bankalar tarafındaki yükselişlerin de sınırlı kalmasına neden oldu. Gün içindeki kazançlarının çoğunu dün geri veren endeks bugün yüzde 2 primle 1.483 puana çıktı.