Borsa İstanbul'dan emir düzenlemesi: İlk 5 ve son 5 dakika iptal yapılamayacak

Borsa İstanbul Pay Piyasasında emir düzenlemesi yaptı. Düzenleme 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak.

Borsa İstanbul'dan emir düzenlemesi: İlk 5 ve son 5 dakika iptal yapılamayacak

Borsa İstanbul Pay Piyasasında emir düzenlemesi yaptı. Düzenleme 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak. Düzenlemeye göre açılış seansının son 5 dakikasına emir kısıtlaması getirildi.

İşte Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklama; 

"Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 3 Şubat 2021 tarihli kararı ile Pay Piyasasında açılış fiyatının daha sağlıklı oluşabilmesini teminen açılış seansında 'piyasa' ve 'piyasadan limitle' emirlerinin girilebilmesi ve açılış seansının son 5 dakikasında emir iptali (emir kötüleştirme ve miktar azaltım dahil olmak üzere) yapılabilmesi uygulamasına son verilmiştir. Bu doğrultuda Pay Piyasasında açılış seansı uygulanan tüm sermaye piyasası araçlarında, açılış seanslarında 'piyasa' ve 'piyasadan limitle' emir türleri girilemeyecek ve açılış seansının son 5 dakikasında emir iptali yapılamayacaktır.

Yeni işlem kurallarına göre oluşturulacak yeni seans bölümleri ve seans akışları 'connect.borsaistanbul.com' adresi üzerinden paylaşılacaktır.

Söz konusu uygulama değişikliği Pay Piyasası Yörüngesi ve Pay Piyasası Prosedüründe yapılacak değişiklikler ile birlikte 1 Mart 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir."