Borsada alım satım için uygun zaman mı? İşte yanıtı

Peş peşe rekorlar kıran Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi güne değer kazancı ile başladı. Dün geçen senenin Şubat ayından bu yana en büyük kayıpların gözlendiği Borsa İstanbul'da alım satım yapan vatandaşlar "Borsa neden düştü?" sorusuna yanıt arıyor. Borsada yatırım yapmak için uygun zaman mı? Finans Analisti İslam Memiş, yatırımcıyı yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. İşte hisse senedi piyasalarında son durum...

Borsada alım satım için uygun zaman mı? İşte yanıtı

Borsa İstanbul'da yüzde 7,37 değer kaybıyla geçen yılın Şubat ayından bu yana en sert düşüş gerçekleşen BIST 100 endeksi yatırımcıları tedirgin etti.

Peş peşe rekorlar kıran endeks güne yüzde 0,09 primle 5.120,96 puandan başladı. 

BIST 100 endeksi, günün ikinci yarısında önceki kapanışa göre yüzde 1,67 kazançla 5,202.08 puan seviyesinde bulunuyor.

Borsada alım satım yapan vatandaşlar "Borsa neden düştü?" sorusuna yanıt arıyor. Borsada yatırım yapmak için uygun zaman mı? Finans Analisti İslam Memiş, tv100.com'da yer alan köşe yazısında borsadaki düşüşü teknik ve siyasi olmak üzere iki etkene bağladı.

Memiş'in değerlendirmelerine göre; borsada kredili işlem yapan vatandaşlar yükselişi fırsat olarak değerlendirdi. Memiş'e göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçime ilişkin mesajları gibi siyasi nedenler de düşüşte etkili oldu.

Peki, yatırımcı bu durumda ne yapmalı? İslam Memiş, bu noktada kademeli alım ve uzun vadeli yatırımın önemini vurguladı.

Diğer yandan enflasyon ve küçülme endişelerine paralel Fed ve diğer merkez bankalarının açıklayacağı faiz kararları gündemin odağındaki yerini koruyor.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.100 ve 5.000 seviyelerinin destek, 5.200 puanın direnç konumunda bulunduğu kaydedildi.