Borsada yabancı yatırımcı en güçlü alımını yaptı

Son dönemde ralli yapan Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı ilgisinin yeniden artış eğilimine girdiği kaydediliyor.

Borsada yabancı yatırımcı en güçlü alımını yaptı

Türkiye ekonomisinde geçmişte yaşanan ekonomik zorlukların toparlanma süreçlerine kıyasla en hızlı düzelme Borsa İstanbul'da gerçekleşti. Son dönemde borsada yabancı yatırımcıların paylarının azalma süreci tersine dönme eğilimine girdi. Koronavirüs salgınında Borsa İstanbul Pay Piyasası’nda yabancı yatırımcı, kasım ayında net 1 milyar dolarlık alım ile bu yılın en güçlü performansını sergiledi.

Borsa İstanbul verilerine göre, Borsa İstanbul’da yıl başından bu yana genel olarak satış tarafında olan yabancı yatırımcılar, kasımda bu satışların 1 milyar dolarlık kısmını geri aldı. Kasımdaki net 1 milyar dolarlık alıma karşın yabancı yatırımcıların yılbaşından bu yana Borsa İstanbul’daki net satışları 5,2 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.Uluslararası yatırımcıların artan risk iştahından payını alan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinin, kasım ayı boyunca pozitif bir seyir izlediğine dikkati çeken analistler, endeksin dolar bazında halen tarihi düşük seviyelerinde olduğunu vurguladı.

Uzmanlar, BIST 100 endeksinin 1,7 dolar seviyelerinde olduğunu anımsatarak, bu yıl başında 2 doların üzerini gören endekste tarihi zirvenin ise 5 dolar seviyelerinde bulunduğunu söyledi.