Borsaya girmek için doğru zaman mı?

Koronavirüs krizi gibi büyük risklere rağmen Ally Invest’in Baş Yatırım Stratejisti Lindsey Bell, sermaye piyasalarına dair öngörülerini paylaştı.

Borsaya girmek için doğru zaman mı?

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri, dün gün sonu itibarıyla yaklaşık 1 trilyon 681 milyar lira olarak hesaplandı.

Korona virüs krizi gibi büyük risklere rağmen Ally Invest’in Baş Yatırım Stratejisti Lindsey Bell, sermaye piyasasına girmek için kötü bir zaman olduğunu düşünmüyor. Baş stratejist bir röportajında ekonomik iyileşmenin tüm tökezlemelere rağmen devam edeceğini öngördüğünü söyledi.

"Korona virüs krizinin sonraki aşamalarında olduğumuzu düşünüyorum ve bana kalırsa hala yeniden açılma hikayesinin pozitif bölümlerindeyiz" diyen Bell, “Finans sektörü gibi değer odaklı sektörleri değerlendirmeye başlıyorum. Bu sektördekiler performansları ciddi derece geride kaldığı için en fazla yükselecek hisseler” açıklamasında bulundu.

Düşük sermayeli şirketler...

Baş stratejist ekonomik performansla yakın bağlantısı olan bir başka alan olan düşük sermayeli şirketleri de değerlendirdiğini belirtti. Bell, “Ekonomideki hikayeyi tam olarak kavramaya çalıştığımız bu süreçte ve ekonomik yörüngenin ne yönde oluşacağını bilmeden bu iki sektöre yönelmek biraz erken olabilir. Ancak çok geç kalmaktansa erken davranmak daha iyidir” ifadelerine yer verdi.