Boş sözleşmeye imza atmıştı! Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın maaşını KAP’a bildirdi

Trabzonspor yönetimi, boş sözleşmeye imza atan teknik direktör Abdullah Avcı’ya 40 milyon TL garanti ücret ödeneceğini açıkladı.

Boş sözleşmeye imza atmıştı! Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın maaşını KAP’a bildirdi

Nenad Bjelica ile yollarını ayıran Trabzonspor, eski teknik direktörü Abdullah Avcı ile sözleşme imzalamıştı. Boş sözleşmeye imza atan Abdullah Avcı’nın kazanacağı yıllık ücret belli oldu. Bordo-mavili takımdan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirime göre Avcı, bu sezon 40 milyon TL ücret kazanacak.

Boş sözleşmeye imza atmıştı! Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın maaşını KAP’a bildirdi - Resim : 1

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

“Profesyonel Futbol Takımımız Teknik Direktörlüğüne getirilen Sayın Abdullah Mucib Avcı ile Kulübümüz arasında imzalanacak olan sözleşmenin mali şartlarının, Sayın Avcı tarafından Yönetim Kurulumuza bırakılması dolayısı ile durumu değerlendiren Yönetim Kurulumuz, ilgili  sözleşmenin mali şartlarının şu şekilde olmasına karar vermiştir.

Sayın Avcıya;

•2023-2024 sezonu için 40 milyon TL garanti ücret ödenmesine,

•2024-2025 sezonu garanti ücreti olarak, bir önceki sezon ödenen ücrete, %50 oranını geçmeyecek şekilde, (TÜFE+ÜFE)/2 oranında artış yapılarak ortaya çıkacak tutarın ödenmesine, karar verilmiştir. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla. “

Boş sözleşmeye imza atmıştı! Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın maaşını KAP’a bildirdi - Resim : 2

3 KUPA KAZANDI

Trabzonspor'un başına 10 Kasım 2020 tarihinde gelen ve 8 Mart 2023'de ayrılık yaşayan Abdullah Avcı, yeniden bordo-mavilileri çalıştıracak. 2. kez Karadeniz ekibinin başına geçmeye hazırlanan Avcı, bordo-mavili takımda 2021-2022 sezonunda şampiyonluk yaşamıştı. Abdullah Avcı ayrıca 2020-2021 ve 2022-23 sezonlarında ise TFF Süper Kupa zaferleri elde etmişti.

Trabzonspor'un başında 848 gün kalan Abdullah Avcı, 116 maçta; 65 galibiyet, 22 mağlubiyet ve 29 beraberlik alarak maç başına 1.93 puan ortalaması yakalamıştı.