Boston Dynamics’in robot köpekleri güç gösterisinde!

Geliştirdiği robot teknolojileriyle şaşırtmaya devam eden mühendislik şirketi Boston Dynamics, yine yetenekli robotlarıyla karşımızda. SpotMini adındaki robot köpek bu kez bir güç gösterisinde...

İnsana benzetim amaçlı dinamik robot ve yazılımların tasarımında uzmanlaşmış dünyaca ünlü mühendislik şirketi Boston Dynamics, robotlarının hünerlerini göstermeye devam ediyor.

Boston Dynamics tarafından paylaşılan son videoda, robot köpek SpotMini'nin şaşırtıcı performansını izlemek mümkün. Videoda SpotMini robotlarından oluşan bir sürünün, büyük bir kamyonu vitesi boştayken rahat bir şekilde çekebildiği görülüyor.

Boston Dynamics'in bugün kadar geliştirdiği robotlar, çevik, dengeli, hedefe odaklı ve insansı hareketleriyle ciddi bir hayran kitlesi oluştururken, robot teknolojisinin geldiği noktayı göstermesi açısından da ürkütüyor.

Teknik verilere göre, 84 santimetre boyunda yaklaşık bir köpek büyüklüğündeki robot, kendi ağırlığının yarısı kadar yük taşıyabiliyor. Yani yaklaşık 40 kiloluk robot 20 kilo kadar yük taşıyabiliyor. SpotMini'ler, tam şarj ile 90 dakika boyunca çalışabiliyor.

Bugüne kadar tanıtılan Boston Dynamics robotlarının iş amaçlı kullanılmaları aşikar görülürken, her geçen gün geliştirilen yeni özelliklerle daha insansı olarak karşımıza çıkması da şaşırtıcı olmaz. Videoyu izledikten sonra otoyollardaki çekicilerin ya da Büyükada'daki faytonların yerini SpotMini'lerin aldığını düşünmek çok da uçuk bir hayal olmaz sanırız.

Boston Dynamics'in robot köpeklerini daha önce tüm engellemelere rağmen kapı açarken, merdiven çıkarken, zorlu arazilerde hareket ederken izlemiştik.

Şirketin YouTube kanalına “Mush, Spot Mush!” adıyla yüklenen son videoda, dört ayaklı SpotMini robot köpeklerden 10 tanesi, bir derece açılı otoparkta vitesi boştayken bir kamyonu çekiyor.

Boston Dynamics, 2018 yılında yaptığı açıklamada SpotMini robot köpeklerin satışının başlayacağını açıklamıştı.