Botoks yaptırdı, bu hale geldi

Aksaray'da güzelleşmek için göz etrafına botoks yaptıran genç kadının göz kapağı düştü. Geçici göz felci yaşayan Asena Erdem, İl Sağlık Müdürlüğüne de şikayette bulundu.

Botoks yaptırdı, bu hale geldi

Ablası ile birlikte göz botoksu yaptırmaya karar veren Asena Erdem, botoks işleminin ardından hayatının şokunu yaşadı.  Botoks yaptırdıktan 2 gün sonra sağ göz kapağı düşmeye başlayan Erdem, ne yapacağı şaşırdı.

Gözünün bu şekilde kalacağından korkan Erdem, botoks yaptırdığı yere defalarca gidip neden böyle bir şey olduğunu sordu. Gitti kliniği işleten Hasan A.'nın kendisini alaycı bir şekilde karşıladığını anlatan Erdem, "Bana bir göz damlası yazdı. Ben de internetten araştırdım ve 80 yaş üzerindeki hastalara verilen göz damlası olduğunu öğrendim. O yüzden hiç kullanmadık. " diye konuştu.

Ablasının da başına aynı şeyin geldiğini belirten Erdem, "Ablama da başka bir uygulama yaptı, gözü açılsın diye. Ancak bir açılma olmadı" dedi.

Botoks için muayenehane gibi bir yere gittiğini anlatan Erdem,  aslında orada bu işlemin yapılamayacağını sonradan öğrendiğini anlattı. Erdem kendisi gibi birçok arkadaşının da sağlıksız yapılan botoks yüzünden mağdur olduğunu söylerine ekledi.  Botoks işleminin etkisi kaybetmeye başlaması ile gözünün yavaş yavaş eski haline geldiğini belirten Erdem, tek gözünün bu şekilde kalmasından çok korktuğunu diye getirdi.

 Botoks yaptıracaklar çok iyi araştırma yapması gerektiğini söyleyen Erdem, "Bizlerin yaşamış olduğu sorun ve sıkıntıları yaşamasınlar. Bu tür merdiven altı işletmelerde güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğüne de şikayette bulundum” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Cengizhan Kılıçaslan son günlerde şikayetlerin artması nedeni ile denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi. Kılıçarslan,  estetik kaygılarla operasyon yaptırmak isteyen çoğu kişinin, araştırmadan bilgilenmeden kulaktan dolma adreslere başvurduklarını söyledi. "Son zamanlarda komplikasyon şikayetlerinin artması nedeniyle müdürlük olarak titizlikle şikayetleri inceliyoruz. Bunun yanında denetimlerimizi de yapıyoruz." diye konuşan Kılıçarslan, denetimlerin işini dört dörtlük kliniklere sıkıntı vermeden devam ettiğini söyledi.