Böylesi bir dostluk görülmedi! Yaren leylek, Adem amca ile 13. kez buluştu

Bursa'da balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostluk hikayesi ile tanınan 'Yaren leylek' 13. yılda da Eskikaraağaç Mahallesi'ne geldi. Yılmaz, Yaren'le kavuşmasını "Çok şükür kavuştuk" diyerek anlattı.

Böylesi bir dostluk görülmedi! Yaren leylek, Adem amca ile 13. kez buluştu

Adem Yılmaz'la kurduğu "dostluk hikayesi" ile tanınan Yaren, göç mevsiminde Avrupa Leylek Köyleri Birliği üyesi Eskikaraağaç'a ulaştı.
Böylesi bir dostluk görülmedi! Yaren leylek, Adem amca ile 13. kez buluştu - Resim : 1
ALPER TÜYDEŞ KAYDA ALDI
Yaren leyleğin, göl manzaralı yuvasının bulunduğu mahallede balıkçı Yılmaz'ın kayığındaki "geleneksel" pozu, doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından kayda alındı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Adem Yılmaz'ı ziyaret ederek "Gözün aydın." dedi.

"ÇOK ŞÜKÜR KAVUŞTUK"
Balıkçı Adem Yılmaz da Yaren'in bu sene erken geldiğini kaydederek, "Çok şükür kavuştuk. İnşallah bu sene de güzel günler geçireceğiz" ifadelerini kullandı.
Böylesi bir dostluk görülmedi! Yaren leylek, Adem amca ile 13. kez buluştu - Resim : 2
BÖLGEYE ÖNEMLİ BİR DEĞER KATTI
Özkan, Yaren ile Adem Yılmaz'ın hikayesinin hem doğaya dikkati çekmek hem de kırsal kalkınma adına bölgeye önemli değer kattığını belirterek, Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç'ın bir doğa okulu gibi işlev kazandığını vurguladı.

7/24 CANLI İZLENEBİLİYOR
Geçmişte olduğu gibi bu yıl da "www.yarenleylek.com" internet adresi üzerinden Yaren'in yuvasının 7/24 canlı yayınla izlenebileceğini ifade eden Özkan, yavrularına da takip cihazı takılacağını söyledi.