Brezilya'daki kokain operasyonunda şirket sahibi dahil 7 kişi gözaltına alındı

Brezilya’da bin 304 kilogram kokain bulunan uçakla ilgili İstanbul Narkotik polisinin yaptığı operasyonda şirketin sahibi Şehmuz Özkan’ın da aralarında bulunduğu 6 yönetici ve pilot gözaltına alındı. Uçağın Türk pilotunun da İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındığı bildirildi.

Brezilya'daki kokain operasyonunda şirket sahibi dahil 7 kişi gözaltına alındı

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün akşam İstanbul Florya’da bulunan ACM Air’e operasyon düzenledi. Brezilya’da bin 304 kilogram kokain yakalanan uçağı kiralayan şirketin sahibi Şehmuz Özkan ve şirket yöneticileri L.Ö. A.B.B., F.R.B, B.K.Ö ile N.Ö.B gözaltına alındı. Şirkette arama yapan polis dijital verilere el koydu.

Pilot da gözaltında

Brezilya’da 2.5 ay tutuklu kalan ve tahliye olan uçağın pilotu Veli Demir’in de Türkiye dönüşü İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındığı öğrenildi. Uçağın pilotu Demir ifadesinde şunları söyledi: “Uçakta bulunan kokainden hiçbir şekilde haberim yok. Tamamen uluslararası havacılık kurallarına göre tüm güvenlik sorumluluğu o havalimanının personelinin uhdesindedir. Brezilya’da tutuklandım 2.5 ay cezaevinde kaldım. Tahliye edildim”

Brezilya'daki kokain operasyonunda şirket sahibi dahil 7 kişi gözaltına alındı - Resim : 1

Polis yolucu listesini inceliyor

Florya’da ACM Air’de yapılan aramalarda ele geçirilen dijital verilen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek incelemeye alındı. Şirketin tüm uçuş planları ve uçak kiralayanların ve yolcu listeleri tek tek mercek altına anılıyor.

Brezilya'daki kokain operasyonunda şirket sahibi dahil 7 kişi gözaltına alındı - Resim : 2

Beyin kanamasından ölmüş

Kokain bulunan uçağın tek yolcusu olan İspanyol Angel Alberto Gonzales’in ise Brezilya’da cezaevinde beyin kanamasından öldüğü ortaya çıktı.