Bu belirtiler varsa DİKKAT! Birinin yakında öleceğini böyle anlayabilirsiniz!

Birinin ölmek üzere olup olmadığını nasıl anlarsınız? Bilindiği üzere birisi ağır bir hastalığa sahip değilse, ağır bir kaza yapmamışsa ya da çok yaşlanmamışsa, o kişinin yakında ölüp ölmeyeceğini anlamak oldukça zordur. Öyle ki bunları bilsek bile kişinin ölüp ölmeyeceğinden yüzde yüz emin olamayız. Fakat, bir uzman, birinin yakında ölüp ölmeyeceğini anlayabileceğimiz 'ölümcül ipuçları'nı paylaştı.

Bu belirtiler varsa DİKKAT! Birinin yakında öleceğini böyle anlayabilirsiniz!

Bir tıp uzmanı, birinin yakında ölüp ölmeyeceğinin aylar öncesinden tespit edilebileceğini iddia etti. Ölmek üzere olan birinde dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı.

Doktor Carol DeSarkissian, sağlık sitesi WebMD'de, çok fazla uyuyan ya da uyku uyuyamayanlar gibi belirtilere sahip kişilerin ya da ölümcül hastalığı olan kişilerin ölmek üzere olup olmayacağını anlayabileceğimiz bir liste paylaştı.

Uzman, ölmek üzere olan birinin gösterdiği belirtileri sıralayıp, onun için neler yapabileceğimizi anlattı.

Dr. De Sarkissian'ın paylaştığına göre diğer belirtiler arasında daha az yeme/içme ve daha az konuşma da yer alıyor.

Ölümcül hastalığa sahip çocuklar, trajik bir durum yaşadığında ve durumları giderek kötüleştiğinde, daha konuşkan hale gelebiliyor.

Hastalar, ayrıca kan basıncı, solunum hızı ve kalp ritmindeki değişikliklerin yanı sıra, şiddetli ağrı durumuyla karşılaşabiliyor.

Dizler, eller ve ayaklar ile çevresinde, cilt renginde değişiklikler meydana gelebiliyor.

Vücut sıcaklığında düşme, nefes almak da zorluk görülebiliyor.

Pek çok hasta, arkadaşlarının ve ailesinin varlığıyla teselli edilebilir.

Marie Curie, konu ile ilgli şu tavsiyelerde bulunuyor:

İnsanlar onlarla konuştuğunda ya da onlara dokunduğunda yanıt vermeyebilir. Birisi size cevap vermese bile, sizi hissedebilir ve orada olmanızdan dolayı rahatlayabilir.

Bazı insanlar, beklenenden daha çabuk kötüleşir. Bu yüzden aile üyenize veya sevdiklerinize söylemek istediğiniz bir şey varsa, bunu söylemeniz önemlidir.

Diğer aile üyelerinden veya arkadaşlarınızdan, sevdiklerini ziyaret etmelerini veya vedalaşmalarını isteyebilirsiniz. Ya da ziyaret etmesi için dini veya manevi bir lider ayarlayabilirsiniz.

Herkes bunu yapmak istemez fakat sorund Değil. Bazı insanlar dinlenmek için zamana ihtiyaç duyabilir. Ya da diğerlerinin etrafında olmasını rahatlatıcı bulabilir.