Bu bir savaş suçu! İsrail beyaz fosfor kullandıklarını itiraf etti

Gazze'de adeta katliam yapan İsrail, beyaz fosfor kullandığını itiraf etti. ABD'nin kamuoyunun gazını almak için İsrail'e yönelttiği soruya İsrail ordu radyosundan cevap verildi: "Beyaz fosfor içeren bombalarımız var. Envarterimizdeki bu silahı gerektiğinde kullanıyoruz."

Bu bir savaş suçu! İsrail beyaz fosfor kullandıklarını itiraf etti

7 Ekim'den beri Gazze Şeridi'ni yoğun olarak bombalayan İsrail, savaş suçunu itiraf etti. Amerikan Washington Post Gazetesi, İsrail'in ABD yapımı beyaz fosforlu top mermilerinin kalıntılarına ulaştı.

BEYAZ FOSFOR İDDİASI

Uluslararası Af Örgütü de Gazze'de beyaz fosfor kullanıldığını kanıtlarıyla ortaya koymuştu. İnsan Hakları İzleme Örgütü de İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki askeri operasyonlarında beyaz fosfor kullandığını duyurmuştu. Gazze'de 8 Aralık'ta Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki bir okula düzenlenen saldırıda fosfor bombası kullanıldığı belirlenmişti. ABD yönetimi, Amerikan medyasında konuyla ilgili çıkan haberler ve kamuoyunun tepkisi üzerine, "Haberleri gördük, endişeliyiz.

PİŞKİNLİĞİN BU KADARI

Bilgi almak için İsrail tarafına sorular soracağız" açıklaması yapmak zorunda kaldı. İsrail ordusundan beklenen yanıt ise büyük bir pişkinlikle geldi.

ABD'nin kamuoyunun gazını almak için İsrail'e yönelttiği soruya İsrail ordu radyosundan cevap verildi: "Beyaz fosfor içeren bombalarımız var. Envarterimizdeki bu silahı gerektiğinde kullanıyoruz."

SAVAŞ SUÇU!

Fosfor bombasını siviller üzerinde kullanmak uluslararası hukukta savaş suçu sayılıyor.

Yangınla mücadelede kullanılan fosfor bombası savaş silahı yapıldığında sivillerde derin yanıklar ve boğulma vakalarına yol açıyor.