Bu destek ödemesine başvuranlar dikkat! Artık kesinti yapılmayacak. Şartları sağlayan herkes başvurabilir

Türkiye’de ekonomik zorluk çeken dar gelirli yaşlı vatandaşlara devlet tarafından destek sağlanıyor. Her ay düzenli olarak yapılan bu ödemelerle ilgili yeni bir karar alındı. İşte detaylar...

Bu destek ödemesine başvuranlar dikkat! Artık kesinti yapılmayacak. Şartları sağlayan herkes başvurabilir

Türkiye'de yaklaşık 860 bin kişiye aylık 2 bin 348 lira yaşlılık aylığı ödeniyor. Eylül ayında 1.8 milyar liralık (yılda 21.6 milyar) yaşlılık ödemesi yapılırken, asgari ücrete endeksli olan yaşlılık aylığında artık çocuğu, torunu işe girenlerin aylıkları kesilmiyor.

MAAŞ ALINMAMASI GEREKİYOR

Yaşlılık aylığında, eşi ve kendisinin geliri asgari ücretin net tutarının üçte birinden düşük olana aylık bağlanıyor, hanedeki fertlerin tamamının geliri dikkate alınmıyor. 65 yaş aylığından yararlananların maaş almıyor olması, uzun vadeli sigorta kollarına tabi çalışmaması gerekiyor.

Emekli aylığı olanlar, nafaka, dul ve yetim aylığı alanlar, sosyal hizmetlerden ödenek alanlar, muhtaçlık sınırının üzerinde geliri olanlar ya da başka bir geliri olanlar yararlanamıyor. Yalnızca 65 yaş üzeri vatandaşlar değil, muhtaç, kimsesiz, 18 yaşından büyük engelliler, bakmakla yükümlü olunan 18 yaşını tamamlamış yakını olanlara da engelli aylığı adı altında muhtaçlık maaşı ödeniyor.