Bu görsele baktığınızda ne görüyorsunuz? Çizgilerin şeklini doğru olarak görmek imkansız! Sizce çizgiler düz mü dalgalı mı?

Bu görsele baktığınızda ne görüyorsunuz? Zikzaklarla dolu bir sıra mı görüyorsunuz yoksa dalgalı bir çizgi mi? Çizgilerin şeklini doğru olarak görmek imkansız. Sosyal medyanın konuştuğu bu görsele daha dikkatli bakın...

Bu görsele baktığınızda ne görüyorsunuz? Çizgilerin şeklini doğru olarak görmek imkansız! Sizce çizgiler düz mü dalgalı mı?

İnsan beyninin derinlikleri akıl almaz şeyler yapabilir. Beyin çoğu gördüğü şeyleri olduğu gibi algılayamayabilir. Soyal medya yeni bir görsel illüzyonla çalkalanıyor. Siyah beyaz hazırlanan bu görsel gözlerimizin onu farklı algılamasına neden oluyor. Deneysel psikolog Kohske Takahashi tarafından hazırlanan bu görselde Zikzaklarla dolu bir sıra mı veya dalgalı bir çizgi görüyorsanız siz de muhtemelen siz de "eğrilik körlüğü" yaşıyorsunuz.Bu görsele baktığınızda ne görüyorsunuz? Çizgilerin şeklini doğru olarak görmek imkansız! Sizce çizgiler düz mü dalgalı mı? - Resim : 1

 Bir optik yanılsama sebebiyle köşeli ve üçgenlerden oluşan sıralar görüyorsunuz fakat durum alıgıladığınızdan çok faklı. Çünkü görselde görüğünüz çizgiler dalgalı. Bu gözlerinizin beyninize oynadığı küçük bir oyundan ibaret. Ama yakından bakarsanız, tüm çizgilerin tamamen aynı yumuşak, kavisli dalgalar olduğunu görebilmeniz gerekir.

Temel olarak gözler, arka planın renk şemasına bağlı olarak dalgalı bir çizginin zikzak çizgisi olduğuna ikna olabilir diyor.

Mr Takahashi, "Fiziksel olarak, tüm çizgiler aynı şekle sahip dalgalı çizgilerdir. Orada hiçbir üçgen dalga ve dolayısıyla hiçbir köşe yok" diyor.