Bu görüntüyü gören yetkililer hızlıca müdahale etti! Ekip arabalarının hoparlörleri devreye girdi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde Hatay’ın Antakya ilçesi ağır hasar gördü. Çoğu ev yıkılmasa bile çok hasar aldı bu duruma karşın bölgede depremzedelerin evlere girmesi yasaklandı. Söz konusu yasakların üstüne Antakya’da ağır hasarlı binaya giren aile, polisin müdahalesiyle çıktı. Polis ekiplerinin uyarıda bulunduğu aile, bölgeden uzaklaştırıldı.

Bu görüntüyü gören yetkililer hızlıca müdahale etti! Ekip arabalarının hoparlörleri devreye girdi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde Hatay’ın Antakya ilçesi ağır hasar gördü. Çoğu ev yıkılmasa bile çok hasar aldı bu duruma karşın bölgede depremzedelerin evlere girmesi yasaklandı. Söz konusu yasakların üstüne Antakya’da  ağır hasarlı binaya giren aile, polisin müdahalesiyle çıktı. Polis ekiplerinin uyarıda bulunduğu aile, bölgeden uzaklaştırıldı.
Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş depremi sonrası Hatay’da da 20 Şubat tarihinde 3 dakika arayla 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem oldu. Depremlerin ardından binalar ağır hasar aldığı için  binalara giriş yasaklandı.  

Bu görüntüyü gören yetkililer hızlıca müdahale etti! Ekip arabalarının hoparlörleri devreye girdi - Resim : 1

 AĞIR HASARLI BİNAYA GİRDİLER

Depremin en çok etkilediği illerden Hatay'da polis ve jandarma ekipleri, vatandaşların evlerine girmemesi için önlem aldı. Ancak tüm önlemlere rağmen, tehlikeye aldırış etmeyen bazı kişiler eşyalarını almak için evlerine girdiği görüldü.

Hatay'ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'nde bir aile, eşyalarını almak üzere 7 katlı ağır hasarlı apartmana girdi.

Bu görüntüyü gören yetkililer hızlıca müdahale etti! Ekip arabalarının hoparlörleri devreye girdi - Resim : 2

“BİNAYİ ACİL ŞEKİLDE TERK EDİN”

Binadan seslerin geldiğini ve bazı eşyaların aşağıya atıldığını görenler, durumu devriye gezen polis ekiplerine bildirdi.

Ekip otosundan, 'Depremden dolayı hasarlı binada kimse var mı? Binada kimse varsa baksın. Binalara girmek kesinlikle yasak. Bu girdiğiniz bina ağır hasarlı. Eğer binadaysanız acil şekilde binayı terk edin. Binayı acil şekilde boşaltın' anonsu yapıldı. Binadakilerin ses vermemesi üzerine, polis ekipleri bina girişine geçip orada bir süre bekledi.

Bu görüntüyü gören yetkililer hızlıca müdahale etti! Ekip arabalarının hoparlörleri devreye girdi - Resim : 3 

AİLE BİNAYI TERK ETTİ

Balkona çıkan kişi, aşağı ineceklerini söyledi. Aile daha sonra binadan çıktı. Polis ekipleri, ağır hasarlı binadan çıkan depremzede aileyle konuştu. Bir polis memuru, "Buraya AFAD ekipleriyle girilecek. Son depremlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tekrar tespit yapıyorlar. Binalara yönlendirmeyi ve hasar tespitlerini baştan yapıyorlar. Hayatınızı riske atmayın diyoruz. Kendinizi de kimseyi de zora sokmayın. Yazık, günah orada bir tuğla düşse kafana ne olacak? Zaten fazlasıyla ölüm yaşandı bu şehirde." dedi.