Bu halde hakim karşısına çıkarıldı

Norveç’in başkenti Oslo’daki El Nur Camisi'ne elinde tüfek ve tabanca ile girmeye çalışırken cemaat tarafından zorlukla durdurulan Philip Manshaus, hakim karşısına eli yüzü mor bir şekilde çıkarıldı. Aynı gün Manshaus'un üvey kız kardeşi de evlerinde ölü bulunmuştu.

Bu halde hakim karşısına çıkarıldı

Saldırgan Philip Manshaus, kız kardeşini öldürdüğü iddiası ile cinayetten, cami saldırısı nedeni ile de terör suçlarından hakim karşısına çıkarıldı. 

İddiaya göre önce 17 yaşındaki kız kardeşini öldüren Philip Manshaus, daha sonra eline bir tabanca ve tüfek alarak Oslo’daki El Nur Camisi'ne girmeye çalıştı. Manshaus'un camiye girerek birçok müslümanı katledeceğini düşünen Afganistan vatandaşı bir müslüman cami girişinde Manshaus'un üzerine atmayarak onu durdurmayı başardı. Boğuşma sırasında Manshaus, 65 yaşındaki Mohammad Rafique'nin gözüne parmağını batırarak kurtulmaya çalıştı. Ancak çevreden gelen müdahalelerle birlikte Manshaus, yakalandı.

Bu halde hakim karşısına çıkarıldı - Resim : 1

Kız kardeşi de evlerinde ölü bulundu

Olay hemen ardından, kısa bir süre önce Manshaus'un kız kardeşinin de evlerinde öldürüldüğü ortaya çıktı. 

Terör saldırı ve cinayet suçlarından hakim karşısına çıkarılan Manshaus'un yüzündeki ve gözlerindeki morluklar dikkat çekti. Manshaus, mahkemede cinayet ve cami saldırısı suçlamalarının ikisini de kabul etmedi. Savunma avukatı Unni Fries sanık için “Philip Manshaus açıklama yapıp ve yapmama hakkında sahiptir. Ne yapacağını söylemek için çok erken” dedi.

Zengin ve nazik biri olarak tanınıyor

Manshaus'un Oslo'nun batısında zengin ailelerin oturduğu Baerum'da büyüdüğü biliniyor. Sadece 2018'deki yıllık geliri 3 milyon Norveç kronu (1 milyon 800 bin TL) bulan Manshaus, çevresinde nazik ve konuşkan biri olarak tanınıyor. Manshaus'un neden kanlı bir saldırgana dönüştüğü ise bilinmiyor.