Bu ilanlara dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu... İçlerinde SGK çalışanları da var!

Sosyal medyada iş ilanı vererek maddi durumu iyi olmayan vatandaşları ağlarına düşüren çeteye operasyon düzenledi. Nitelikli dolandırıcılık ve suç işleme amacıyla örgüt kurma suçlarından yargılanan sanıkların içlerinde SGK çalışanlarının da olduğu ve ihraç edildikleri bildirildi.

Bu ilanlara dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu... İçlerinde  SGK çalışanları da var!

Sosyal medyada işsiz vatandaşları kandıran dolandırıcıların yeni oyunları "Pes!" dedirtti. Üzerine paravan şirket kuran çete, iş yerlerini de yıllardır çalışıyormuş gibi göstererek komisyon karşılığında aynı anda farklı bankalarda kredi başvurusu yaptırdı. 

Edinilen bilgiye göre, Mersin merkezli 6 ilde, kredi çekemeyen kişileri paravan şirketler üzerinden sigortalı çalışıyor gibi gösterip, komisyon karşılığında kredi çektiren çeteye düzenlenen operasyonda 9’u Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlisi, 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan SGK görevlilerinin 4’ü, görevden ihraç edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kredi çekemeyen kişileri hayali paravan şirketler üzerinden sigortalı çalışan gibi gösterip, komisyon karşılığında kredi çektiren çeteye operasyon düzenledi.

Tarsus, Ankara, Adana, İzmir, Antalya, Nevşehir ve İstanbul’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda haklarında ‘nitelikli dolandırıcılık, suç işleme amacıyla örgüt kurmak ve belgede sahtecilik’ suçlarından gözaltı kararı verilen 37 şüpheliden 28’si yakalandı.  

Tolga Tuna Ş.’nin liderliğini yaptığı çetenin yöntemi akıllara durgunluk verdi. Çete, sosyal medya üzerinden ilan vererek maddi durumu iyi olmayan vatandaşları iş vaadiyle kandırıp ağına düşürdü. Şüphelilerin üzerine paravan şirket kuran çete, iş yerlerini de yıllardır çalışıyormuş gibi göstererek komisyon karşılığında aynı anda farklı bankalarda kredi başvurusu yaptırdı. Kredilerin onaylanmasının ardından çete ile hareket eden SGK görevlileri, şüphelilerin sigorta primlerini silerek açılan paravan şirketlerde hiç çalışmamış gibi gösterdi. Çetenin bu yolla kamuyu yaklaşık 50 milyon TL zarara uğrattığı ortaya çıktı. Çetenin bazı vatandaşları tehdit edip, çekilen kredilerin tamamına da el koydukları belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen 27 şüpheli, çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 SGK görevlisinden 4’ü ihraç edildi. Çete lideri Tolga Tuna Ş.'nin sorgusu sürüyor.