Bu infaz yöntemi daha önce kimsede denenmedi! O mahkumda test edilecek!

Amerika Birleşik Devletleri, 3 kişiyi öldürmekten dolayı idam cezası almış Alan Eugene Miller üzerinde daha önce hiç denenmemiş bir infaz yöntemi deneyecek. Nitrojen Hipoksi... Bu yöntem ile daha az acı ve daha hızlı bir ölüm gerçekleşeceği düşünülüyor ancak bazı kaynaklar bu infaz yönteminin Nazilerden bir farkı olmadığını, aksine çok daha acılı bir ölüm olacağını dile getirdi. Miller, 22 Eylül tarihinde infaz edilecek.

Bu infaz yöntemi daha önce kimsede denenmedi! O mahkumda test edilecek!

Teorik olarak bakıldığında nitrojen hipoksi yöntemiyle infazın, kısa süreli ve acısız bir ölüm getirdiği savunuluyor. Ancak hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin sonucu tam tersini söylüyor. Yöntemin denendiği hayvanlar, uzun süreli ve oldukça acılı bir şekilde öldükleri iddia ediliyor. Verilen karara göre ilk defa denenecek olan nitrojen hipoksi yöntemi, 3 kişiyi öldürmekten hüküm diyen Alan Eugene Miller üzerinde test edilecek. 

Oksijen yerine hidrojen 

ABD'de farklı idam yöntemleri araştırmaları yapılıyordu. Bazı eyaletler nitrojen hipoksi yöntemini onaylamış durumda. Bu yöntemde, mahkuma oksijen yerine hidrojen veriliyor ve mahkumun acısız bir ölüm yaşaması amaçlanıyor. Daha önce denenmediği için yöntemin acısız olduğu şu anda bir teori, pratikte ise neler yaşanacağı 22 Eylül'de netleşecek. 

Bu infaz yöntemi daha önce kimsede denenmedi! O mahkumda test edilecek! - Resim : 1

O mahkumda test edilecek!

Nitrojen hipoksi yönteminin deneneceği ilk insan Alabama'da 3 kişiyi öldüren Alan Eugene Miller oldu. İdam cezasına çarptırılan Miller'da bu yeni infaz yöntemi denenecek ve ölümün süresi ve tepkilerine bakılarak, acılı veya acısız bir ölüm olduğu pratikte anlaşılmış olacak. 

Yabancı kaynaklar Nazilere benzetti!

Bazı yabancı kaynaklar bu infaz yönteminin insanlık dışı olduğunu ve Nazilerin 2'nci Dünya Savaşı'nda kullandığı gaz odalarının bir kopyası olduğunu ileri sürdü. Bu infaz yöntemini onaylayan eyaletlerin duygularının kalmadığı, New York'ta köpeklere bile böyle bir yöntem kullanılmadığını savundu. 

Bu infaz yöntemi daha önce kimsede denenmedi! O mahkumda test edilecek! - Resim : 2