Bu kahvenin bir fincanı 75 dolar!

ABD'de San Francisco ve Güney Kaliforniya'da şubeleri bulunan bir kafe, dünyanın en pahalı kahvesini fincanı 75 dolardan satışa sundu.

Bu kahvenin bir fincanı 75 dolar!
Fotoğraf: Klatch Cafe

Kahvenin adı Elida Natural Geisha 803. Nedeni ise bu kahvenin yapıldığı çekirdeğin yaklaşık yarım kilosunun bir müzayedede 803 dolardan satılması.

Kahvelerin Oscar'ı kabul edilen en iyi Panama kahvesi yarışmasını kazanan 803'ün bu yıl sadece 45 kilosu satışa sunuldu.

Çoğu Japonya, Çin ve Tayvan'a giden dünyanın en pahalı kahvesinin sadece 4.5 kiloluk kısmı Kuzey Amerika'ya ihraç edildi.

Yüksek kaliteye sahip bu kahve için doğal olarak astronomik bir fiyat belirlendi.

Arabica türündeki bu kahve çekirdeğinden yapılan kahvenin çaya benzer bir aroması bulunuyor. Yaklaşık yarım kilosuyla 80 fincan kahve yapılabiliyor.

Bu kahveyi ihraç eden Amerikalı kafe sahibi geçtiğimiz günlerde 'Dünyanın en pahalı kahvesi' sloganıyla meraklılar için ücretsiz deneme imkanı sundu.

Gelen yorumlar ise dikkat çekiciydi.

Lauren Svensson "Çok farklı, daha önce içtiğim kahvelere hiç benzemiyor" yorumunda bulunurken "75 dolarlık fiyatı (yaklaşık 453 lira) duyunca çok şaşırmıştım, ama kabul etmeliyim ki şoke edici biçimde iyi bir kahve" dedi.

Bu arada kafenin sitesinde yer alan bilgiye göre 'Dünyanın en pahalı kahvesi'nin tamamı satıldı.

Dünyanın en pahalı kahveleri

Dünyanın en pahalı kahvesi önceden misk kedisinin dışkısından yapılan Luwak kahvesisydi. Endonezya'daki misk kedilerinin yedikten sonra dışkıladığı kahve çekirdeklerinden yapılan Luwak'ın kilosu 580 dolar civarında fiyata sahip.

Diğer pahalı kahveler arasında Panama'dan Hacienda La Esmeralda, St. Helena adasının kahvesi, Guatemala'dan El Injerto ve Brezilya'dan Fazenda Santa Ines sayılabilir.