Servet değerinde! Fiyatı bir araba parası! Taleplere yetişemiyor! Avrupa’dan bile istiyorlar

Meşhurluğu Türkiye sınırını aşan başta Kangal olmak üzere saf ırk köpekler, Erzincan’da yetiştiriliyor. Avrupa ülkelerinden bile talep gören saf ırk köpeklerin bazılarının fiyatı ikinci el otomobil fiyatını geçiyor.

Servet değerinde! Fiyatı bir araba parası! Taleplere yetişemiyor! Avrupa’dan bile istiyorlar

Kangallar heybeti ve fiyatlarıyla adından söz ettiriyor. Güçlü yapıları, 25 kilometreye kadar görme yetenekleri ve 2 kilometreye kadar koku alma özelikleri ile dünyanın en iyi koruma köpeklerinden olan Kangallar heybeti ve fiyatlarıyla adından söz ettiriyor.

750 bin liraya kadar satılabiliyor

Kangal köpekleri yurtiçinden olduğu kadar yurtdışından da alıcı buluyor. Yurt dışından 80 bin dolara kadar alıcısı olan Kangal köpekleri yurtiçinde de 750 bin liraya kadar satılabiliyor.

Servet değerinde! Fiyatı bir araba parası! Taleplere yetişemiyor! Avrupa’dan bile istiyorlar - Resim : 1

Çiftlikteki köpekler iri cüsseleri ile herkesin dikkatini çekerken, patilerinin üzerinde ayağa kalkan köpeklerin boyu sahibini bile aşıyor.

Türkiye’de farklı illerden getirilerek bakımları titizlikle yapılan köpeklerin her biri farklı özelliğe sahip. Günlük bakımları yapılan, sağlık kontrollerinden geçirilen köpekler çiftlikte özel olarak yetiştiriliyor.

Servet değerinde! Fiyatı bir araba parası! Taleplere yetişemiyor! Avrupa’dan bile istiyorlar - Resim : 2