Bu kez de İstanbulkart'ı hedef aldılar! Belbim'den uyarı geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Belbim'den son dönemde açılmış olan sahte internet sitelerine ilişkin uyarıda bulundu. İstanbulkart yükleme işlemi yapacak vatandaşların, resmi internet sitesi ve mobil uygulaması dışında hiçbir adresle kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiğini duyurdu.

Bu kez de İstanbulkart'ı hedef aldılar! Belbim'den uyarı geldi!

İBB iştiraki Belbim, vatandaşlar tarafından her gün ortalama 9 milyon kez kullanılan İstanbulkart'a ilişkin önemli açıkmalarda bulundu. İstanbulkart'a ait resmi sitenin taklit edildiği sahte sitelerde kişisel bilgilerin, özellikle de banka bilgilerinin alınmak istendiğini ve bu sitelerle ilgili olarak yasal sürecin başlatıldığını duyurdu. 

Belbim, yükleme yapmak isteyen vatadanşları, İstanbulkart Mobil uygulaması ve resmi internet sitesi olan www.istanbulkart.istanbul 'a yönlendirdi. 

Belbim, resmi açıklamasında;

“Sevgili İstanbullular,

Son zamanlarda İstanbulkart adı kullanılarak sahte siteler açıldığı tespit edilmiştir. Bahse konu siteler, İstanbulkart yükleme işlemleri adımlarını taklit ederek banka hesap bilgilerini ele geçirme amacı taşımaktadır. Kurumumuzun söz konusu sitelerle ilgisi bulunmamakta olup yasal işlemleri başlattığımızı duyurmak isteriz.
İstanbulkart yükleme işlemlerini en güvenli şekilde İstanbulkart Mobil uygulamamızdan ve resmi web sitemiz www.istanbulkart.istanbul adresinden yapabilirsiniz. İstanbulkart yükleme işlemleri için resmi kanallarımız dışında herhangi bir sitede kredi kartı numarası, şifre, kimlik numarası gibi kişisel bilgilerin girilmemesi kişisel güvenliğiniz açısından son derece önemlidir."