Bu kuşa Oscar ödülü verilmeli... Yırtıcıları kendinden uzak tutmak için yaptığı hareket şaşkına çevirdi

Hayvanların oyunculuk yetenekleri ağızları açık bırakıyor. Minik bir kuş olan kızılgerdanın vahşi doğada kendisini yırtıcılardan korumak için yaptığı ölü taklidi şaşkına çevirdi. Dakikalarca hareketsiz bir halde duran kuşu elinde tutan adam, bacaklarıyla oynadı ve asla bir tepki alamadı. En son diğer eline geçirmek istediği anda kuş bir anda uçup gitti.

Sosyal medyada paylaşılan kızılgerdan kuşuna ait video izleyenleri şaşkına çevirdi. Minik kuşun oyunculuk yeteneği hayran bıraktı. Bir adamın elinde ölü taklidi yapan kuş, başta gerçekten öldü sanıldı. Adam kuşu, dürttü, bacaklarını ittirdi ancak kuş göz bile kırpmadı. Diğer eline bırakmak istediği an da ise bir de uçup gitti. Kendisini vahşi doğa da yırtıcılardan kurtarmak için böyle bir yetenek geliştiren kızılgerdan kuşlarının tek yeteneği bununla da sınırlı değil. 

Bu kuşa Oscar ödülü verilmeli... Yırtıcıları kendinden uzak tutmak için yaptığı hareket şaşkına çevirdi - Resim : 1

AGRESİF BİR KUŞTUR

Rakiplerine karşı agresifliklerini ötüşleri ile belli ederler. Rakipleri buna karşılık vermez ve bölgeyi terketmezlerse kuyruklarını kaldırıp, kanatlarını açıp tüylerini kabartarak alın ve göğüs arasında kalan bölgedeki kızıl tüylerini göstererek rakiplerini tahrik ederler. Rakibi yine vazgeçmez ve alanı terketmez ise, rakibine kenetlenip, onu yere bastırmaya ve gözünü çıkarmaya çalışır. Böyle dövüşler genellikle 30 dakika ve hatta daha uzun sürebilir ve hatta ölümle bile sonuçlanabilir. Kızılgerdanlar, yırtıcı kuşların yediği serçe ve sığırcık gibi kuşlardan biridir. Özellikle kıtlığın başgösterdiği zamanlarda kartal, karga, baykuş ve martı gibi kuşlara bazen yem olurlar.