Bu kuşu hafife alan hayatının en büyük hatasını yapar. Saldırmadan önce korkunç bir ses çıkararak uyarıyor, insanda ölümcül yaralar açıyor

Bu ilginç görünümlü kuş, çıkardığı tuhaf seslerle sosyal medyada gündem olmuştu. Ancak onun hakkında bilinmesi gereken çok önemli bir şey daha var. Tepeli deve kuşu olarak bilinen kuş türü, dünyanın en tehlikeli kuşu. Saldırmadan önce korkunç bir şekilde bağırmaya başlayan kuşun saldırdıktan sonra ölümcül yaralar açtığına dair kayıtlar olduğunu bildirildi.

Bilimin Etrafında isimli sosyal medya hesabında paylaşılan Cassowary diğer ismiyle tepeli deve kuşu, dünyanın en tehlikeli kuşu olarak biliniyor. Tehlike altında hissettiğinde saldırmadan önce korkunç bir ses çıkaran kuş, insanlarda ölümcül yaralar açtığına dair kayıtlar olduğu bildirildi. 

Bu kuşu hafife alan hayatının en büyük hatasını yapar. Saldırmadan önce korkunç bir ses çıkararak uyarıyor, insanda ölümcül yaralar açıyor - Resim : 1

HANÇERE BENZEYEN PENÇELERİ VAR

1,5 metre boyunda ve 60 kilogram ağırlığında olan bu kuşun, 10 santimetre uzunluğunda hançere benzeyen pençeleri var. İnsanları tehdit olarak algıladıklarında korkunç pençelerini geçirerek çok ciddi yarıklar açabiliyorlar.