Bu mesleklere 250 bin TL hibe desteği verilecek! Başvurular başladı! KOSGEB Hibe desteğinden kimler faydalanabilecek?

Unutulmaya yüz tutmuş bazı mesleklere KOSGEB tarafından 250 bin TL hibe desteği verilecek. İş yerinin kuruluşundan, ekipman alımına ve reklamına kadar verilecek hibe desteğinden faydalanabilecekler açıklandı. Herkes, KOSGEB hibe desteği başvuru şartlarını merak etti. Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, başvuruların başladığını ve hibe desteğinden kimlerin faydalanabileceğini anlattı. Peki, KOSGEB Hibe desteğinden kimler faydalanabilecek? İşte, tüm detaylar...

Bu mesleklere 250 bin TL hibe desteği verilecek! Başvurular başladı! KOSGEB Hibe desteğinden kimler faydalanabilecek?

Gelişen teknolojiye ayak uyduramayan ve zaman geçtikçe unutulan mesleklere 250 bin TL  hibe desteği sağlanacak.  İş yerinin kuruluşundan, ekipman alımına ve reklamına kadar verilecek olan hibe desteğinden kimlerin faydalanabileceğini Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan açıkladı. 'Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı' adı altında başlatılan hibe desteğine ön başvurular başladı. Peki, bu hibe desteğinden herkes faydalanabilecek mi? 250 bin TL hibe desteği hangi mesleklere verilecek.

BU MESLEKLERE 250 BİN TL HİBE DESTEĞİ VERİLECEK!

Unutulmaya yüz tutmuş bazı meslek grupları için Bilecik'te bir ekonomik program başlatıldı.  'Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı' çerçevesinde bazı meslek gruplarına 250 bin TL hibe desteği verilecek. Başvuruların başladığını ve kimlerin bu hibe desteğinden faydalanacağı ile ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan,  detayları paylaştı:

"KOSGEB tarafından 'Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı' çerçevesinde geleneksel meslekler ve geleneksel el sanatları alanında imalat yapan küçük ve orta ölçekli işletmelere verilecek desteklere, geleneksel el sanatları alanı dahil dallardan Kültür ve Turizm Bakanlığında kayıtlı 'Sanatçı Tanıtma Kartı Sahibi' somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarının ve aynı dallarda faaliyet yürüten Yaşayan İnsan Hazineleri'nin sahibi olduğu imalata yönelik işletmelerin yanı sıra Ticaret Bakanlığının 'Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları Listesi'nde yer alıp imalata yönelik faaliyet gösteren işletmeler ön başvuru yapabilecektir." 

250 BİN TL HİBE DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Serkan Bircan, KOSGEB tarafından sağlanan hibe desteğinden kimlerin yararlanabileceği konusunda ise şunları söyledi:

"Takunya yapımı, şimşir tarak yapımı, Çeşm-i bülbül, kök boyacılığı, debbağlık, dantel örme, hallaçlık, bakırcılık, telkari, oltu, lüle, kehribar taşı, çinicilik, bez dokuma, folklorik bebek yapımı, gölge oyunu tiplemeleri yapımı, kazaziye yapımı, nakkaşlık, şerbetçilik, at arabacılığı, gramafon tamirciliği, çorap örücülüğü gibi somut olmayan kültürel miras meslekleri destek alınması için başvuru yapabilecek meslekler olarak belirlenmiştir. Bu amaçla hizmet veren işletmeler, işletme ve yetiştirme amaçlı destek oranı 150 bin lira, kuruluş işlemleri desteği için 5 bin lira, makine ve teçhizat ihtiyaç desteği olarak 50 bin lira, işletmenin tanıtım ve pazarlama hizmetleri için ise 45 bin lira olmak üzere toplamda 250 bin liraya varan desteklemeden alabilecek." 

Yaşayan Kültür Mirasına KOSGEB Desteği'ne buradan ön başvuru yapabilirsiniz.