Bu nasıl bir baba! Ağlayan kızını ikiye katlayıp öldürdü, aort damarını...

ABD'nin güneyindeki Oklahama eyaletinde yaşayan cani baba minik kızının ağlamasına dayanamayıp öldürdü. Küçük kızı ikiye katlayıp aort damarını yırtan babanın cezasıyla ilgili karar görüşüldü.

Bu nasıl bir baba! Ağlayan kızını ikiye katlayıp öldürdü, aort damarını...

"Böyle vicdansızlık olur mu?" dedirtecek olay ABD'nin güneyindeki Oklahama eyaletinde gerçekleşti. Olayın gerçekleştiği gün 37 yaşında olan cani baba, 9 aylık bebeği ile yalnız kaldı. Bebeğin ağlama seslerinden sonra herkesin kanını donduracak ve tüm dünyayı ayağa kaldıran olay gerçekleşti. Benjamin Cole isimli adamın yaptıklarının cezası 20 yılın ardından netlik kazanacak.

Bebeğin ağlamalarını duymazlıktan gelip oyun oynamaya devam ediyordu

Milliyet Gazetesi'nden Can Şişman'ın haberine göre,  ABD'nin güneyindeki Oklahoma eyaletinde yaşayan ve olayın gerçekleştiği zaman 37 yaşında olan Benjamin Cole sürekli bilgisayar oyunları oynuyordu. Bir gün bebekle evde yalnız kaldığında bu oyunlara devam etti.  Minik Brianna babasıyla baş başa kaldığında sık sık ağlıyor ancak babası bu ağlamalara kayıtsız kalıyordu.   20 Aralık 2002'de minik kızı Brianna ile baş başa kalan baba Benjamin Cole her zamanki gibi en sevdiği oyunu oynamak için bilgisayar başındaydı. Anne evde değildi. Brianna ise babasının yanı başında bir beşikteydi ve pek çok kez olduğu gibi yine ağlıyordu. Fakat Benjamin Cole, oynadığı bilgisayar oyunundaki sesi bile bastıran ağlama sesine karşı ısrarla tepki vermemeyi sürdürüyordu.

Bu nasıl bir baba! Ağlayan kızını ikiye katlayıp öldürdü, aort damarını... - Resim : 1

Sinirlenip bebeği geriye doğru büktü

Bebeğin ağlamalarının giderek şiddetlenmesi üzerine sinirlenmeye başlayan baba Cole, sonunda sandalyeden kalktı ve minik kızının yanına gitti. Ani bir hareketle Brianna'yı bacaklarından tutan Cole, bebeğin vücudunun esnek olmasından dolayı onu geriye doğru bükmeye başladı. Babasının kendisine uyguladığı bu hareket yüzünden minik bedeni adeta ikiye katlanmıştı. Bu harekete kadar ağlamaya devam eden dokuz aylık Brianna'nın sesi yavaş yavaş azaldı. Baba Benjamin Cole, kızının ağlamayı bırakması üzerine bebeği beşiğe geri koydu ve bilgisayarda yarıda bıraktığı oyunu oynamaya devam etmek için sandalyesinin yanına doğru gitti.

Bu nasıl bir baba! Ağlayan kızını ikiye katlayıp öldürdü, aort damarını... - Resim : 2

Bebeğin vücudu adeta ikiye katlandı

Babasının ani hareketi yüzünden omurgası ikiye bölünen ve vücudu adeta ikiye katlanan minik bebeğin kemikleri aort damarını yırtmıştı. Baba Cole, kızının acılar içinde hayatta kalmaya çalıştığını görmüyordu bile. Minik kızı feci şekilde can vermişti.

Hapishanede dişlerini kırdı

Kısa zaman içinde tutuklanan ve cezaevine gönderilen Benjamin Cole'un dokuz aylık bebeğine yaptığı işkence ABD'yi ayağa kaldırdı. Günlerce, haftalarca konuşulan olay herkesin kanını dondurmuştu. Baba Benjamin Cole'un cezaevindeki günleri de olaylı geçti. En temel hijyenine bile dikkat etmeyen, kendi avukatlarıyla bile sağlıklı bir iletişim kuramayan Cole, hücresinde sistematik bir şekilde aynı doğrultuda hareket ediyor, hatta geçirdiği öfke nöbetlerinden sonra dişlerini kırmaya çalışıyor ve eline gelen diş parçalarının annesine gönderilmesini talep ediyordu.

 İdam edilebilir

Tam 20 yıl boyunca cezaevinde kalan Cole hakkında karar geçtiğimiz günlerde belli oldu. Cole'un avukatları, cani babanın dış dünyayı algılama güçlü çektiğini, akli dengesinin yerinde olmadığını ve halüsinasyon gördüğünü iddia etti. Cole'un savunmasında şizofreniye bağlı psikolojik rahatsızlık ve çocukken babanın maruz kaldığı istismara bağlı travmatik geçmişin altı çizildi. Ancak mahkeme, Cole'un avukatlarının bu iddialarını kabul etmedi ve caninin 20 Ekim'de idam edilmesine karar verildi. 20 Ekim tarihinde zehirli iğne ile idam edilmesi beklenen ve şu anda 57 yaşında olan Cole'un bir üst mahkemede akıl sağlığının yerinde olmadığına ilişkin bir karar alınırsa idam cezasının iptal edilmesi ihtimali ise devam ediyor.