Bu sefer kurtulacağız galiba... İnsanları patır patır öldüren hastalıkla ilgili bomba gelişmeyi açıkladılar

Dünyada kanserden ölen insanların sayısı her sene git gide artıyor. Bilim insanları uzun yıllardır üzerinde çalışsa da kesin bir çözüm sunamıyor. Uzmanlar erken teşhisin önemine dikkat çekerken İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi’nin üzerinde çalıştığı “kutsal kâse” adlı çalışmanın kanseri önceden tespit ettiği ortaya koyuldu.

Bu sefer kurtulacağız galiba... İnsanları patır patır öldüren hastalıkla ilgili bomba gelişmeyi açıkladılar

Son yıllarda dünyada gittikçe artan kanser sebepli ölümlerinden ardından bilim insanları çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hastalıkta en önemli sürecin erken teşhis olduğu ifade edilirken uzmanlar yeni bir çalışma gerçekleştirdi. 

Bu sefer kurtulacağız galiba... İnsanları patır patır öldüren hastalıkla ilgili bomba gelişmeyi açıkladılar - Resim : 1

KANSERİ ÖNCEDEN TEŞHİS EDİYOR

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi Kanser hastaları üzerinde yapılan son derece başarılı bir denemenin ardından, tümörlerin oluşmaya başlamasından bir yıldan daha uzun bir süre önce tahmin edileceğini vaat eden yeni bir kan testi şimdi Birleşik Krallık'taki hastanelerde uygulanıyor.

Tzar Labs'ın kurucusu ve CEO'su ve testin ilk kez 2021'de geliştirildiği Hintli şirket Epigeneres Biotech'in başkanı Ashish Tripathi, "Bu, ilk pan-kanser kan testi" dedi . 

Bu sefer kurtulacağız galiba... İnsanları patır patır öldüren hastalıkla ilgili bomba gelişmeyi açıkladılar - Resim : 2

BİN KATILIMCIYLA DENENDİ

500 kanser olmayan ve 500 kanser hastası olmak üzere 1.000 katılımcının katıldığı bir denemede araştırmacılar, meme, pankreas, akciğer ve kolorektal. "Kanser olmayan" olduğu varsayılan gruptaki bazı katılımcıların bile gelecekteki kanser teşhisi için bir yatkınlığa sahip olduğu bulundu.