İstanbul'da o saatlerde toplu ulaşım ücretsiz! Bu tarihe dikkat! Ek seferler konuldu

Türkiye'de milyonlarca öğrenci Pazartesi günü eğitim-öğretim hayatına başlıyor. İstanbul'da da yeni eğitim yılının sağlıklı bir şekilde başlaması için hazırlıklar başladı. 12 Eylül Pazartesi günü 06.00-14.00 saatleri arasında öğrencilerin İETT kullanımı ücretsiz olacak. Öte yandan Metro ve İETT 2 bin 248 ek sefer yapacak.

İstanbul'da o saatlerde toplu ulaşım ücretsiz! Bu tarihe dikkat! Ek seferler konuldu

Yaz tatilinin sona ermesine artık kısa bir süre kaldı, öğrenciler yeniden ders başı yapacak. Okullar 2022-2023 eğitim döneminde 12 Eylül Pazartesi günü açılacak.

İstanbul'da okula başlayacak milyonlarca öğrencinin eğitim yılına sağlıklı başlayabilmesi için bir takım hazırlık yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, İstanbul Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptıkları toplantılarda aldıkları önlemleri anlattı.

2 milyon öğrenciye İETT ücretsiz

Yaklaşık 2 milyon 934 bin 155 öğrenci ile 163 bin 784 öğretmenin 6 bin 840 okulda yeni eğitim-öğretim başlayacak. 

Can Akın Çağlar, 12 Eylül Pazartesi günü 06.00-14.00 saatleri arasında öğrencilerin İETT kullanımı ücretsiz olacağını duyurdu. Bu kapsamda Metro ve İETT 2 bin 248 ek sefer yapacak. 

Çağlar, servislerin İSPARK'lardan ücretsiz, arabalı vapurlardan öncelikli olarak faydalanacağını da duyurdu.