Bu testi geçemeyen artık trafiğe çıkamayacak!

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre uyku apnesi bulunanlar direksiyon başına geçemeyecek. Uyku apnesi tanısı konulan kişilerin trafiğe çıkmasına artık izin verilmeyecek.

Bu testi geçemeyen artık trafiğe çıkamayacak!

Uyku apnesi olanlara ehliyet kapısı kapandı. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde sürücü ve sürücü adaylarını yakından ilgilendiren bir değişikliğe gidildi. Ehliyet alımı ve ehliyet yenileme süreciyle ilgili yeni bir döneme girilirken; alınan kararla birlikte uyku apnesi tanısı konulan kişilerin trafiğe çıkmasına artık izin verilmeyecek.

UYKU APNESİ OLANA EHLİYET YOK

Ekonomim'de yer alan habere göre; Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, uyku apnesi sendromu olan kişiler artık ehliyet alamayacaklar. Bu yeni düzenleme, sürücülerin ve diğer yolcuların güvenliğini sağlamak amacıyla getirildi.

EHLİYET YENİLEMEDE DE DİKKAT EDİLİYOR

Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi zorunluluğuyla ilgili süre, Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle uzatılmıştı. Ancak, bu süreçte yapılan yeni düzenlemelerle, ehliyet yenileme sürecinde sağlık raporu alınması gerekiyor ve bu raporlar uyku apnesi sendromunu da içeriyor.