Bu tuzağa düşmeyin! "Yorum yaparak zengin olacaksınız" dediler! Dolandırıcıların bu yöntemi pes artık dedirtti

Dolandırıcıların yeni sistemi olan '7sMall' çökünce mağdurları mahkemeye koştu. E-ticaret sitelerine yorum yazarak yüksek kazanç elde edileceğini vaat eden yurt dışı bağlantılı sistem kurucuları, büyük vurgun yaptı.

Bu tuzağa düşmeyin! "Yorum yaparak zengin olacaksınız" dediler! Dolandırıcıların bu yöntemi pes artık dedirtti

Saadet zincirlerine bir yenisi daha eklendi. Özellikle kalabalık olan kuaför, güzellik merkezi, hastane gibi yerlerde görüntülü görüşme yaparak “Bu ay 40 bin lira kazandık. En kısa yoldan, en hızlı para bu sistemle kazanılıyor” şeklinde konuşmalar yaparak çevredekilerin dikkatini çekiyordu. Sahtekarlar bu şekilde sistemlerine dahil ettikleri kişileri "yüksek kar" vaadiyle kandırarak birçok kişiyi dolandırdı.

"YORUM YAPIP PARA KAZANACAKSINIZ"

Türkiye Gazetesinin haberine göre, çete üyeleri “Online alışveriş sitelerindeki ürünlere olumlu yorum yapıp para kazanacaksınız” diyerek katılımcıları dolandırdı. Zincire dahil olanlar, sisteme yatırmış oldukları paraları bir daha geri alamadı.

Bu tuzağa düşmeyin! "Yorum yaparak zengin olacaksınız" dediler! Dolandırıcıların bu yöntemi pes artık dedirtti - Resim : 1

HEM BENİM HEM MÜŞTERİLERİMİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Dolandırıcıların tuzağına düşen Züleyha İ. “Yalova’da güzellik merkezi işletiyorum. Bir süredir dükkânıma gelen bir kişi, telefonda yüksek sesle konuşarak ne kadar çok para kazandığından bahsediyordu. Böylelikle hem benim hem de müşterilerimin dikkatini çekmeyi başardı. Kendisiyle konuştuk, bir sistemden bahsetti. Online ticaret sitelerindeki ürünlere yapılan yorum başına para verildiğini belirtti. Üyelik için ise belli bir ücret ödememiz gerektiğini aktardı. Ayrıca üye yaptığımız kişilerden de para kazanacağımız söyledi." dedi. 

Bu tuzağa düşmeyin! "Yorum yaparak zengin olacaksınız" dediler! Dolandırıcıların bu yöntemi pes artık dedirtti - Resim : 2

Sözlerine devam eden Züleyha İ. "Sisteme girdik, bizi 150 kişinin olduğu WhatsApp grubuna dâhil etti. Buradan atılan linklere tıklayıp alışveriş yapmış gibi yorumlar yazmaya başladık. Her gün çeşitli görevler veriliyordu. Biz yorum yaptıkça sistemde paramız birikiyordu. Ben 16 bin dolar (300 bin TL) yatırmıştım. Param 32 bin dolara (600 bin TL) kadar çıktı. Bu parayı çekmek istedim ama sistem patladı” şeklinde konuştu.

Bu tuzağa düşmeyin! "Yorum yaparak zengin olacaksınız" dediler! Dolandırıcıların bu yöntemi pes artık dedirtti - Resim : 3
WHATSAPP GRUBUNDAKİ 150 KİŞİ MAĞDUR

Dahil oldukları sistem içerisinde bir başka sistemin daha olduğunu söyleyen Züleyha İ. " “Burada ise yorum dışında ‘ekstra bonus’ adı altında farklı bir kazanç yöntemi olduğu söylendi. Belli bir miktar para yatırıldığında aylık yüzde 30-40 kazanç vaat edildi. Sistemi yönetenler bu paraları ticarette kullandıklarını iddia ediyordu. Merkezleri Güneydoğu’da. Zanlılar yurt dışı ile bağlantılı. WhatsApp grubundaki 150 kişi de mağdur. İçlerinde çocuğunun servis parasını yatıran da, kanser hastası da, emekli de var. Biz bir hata yaptık başkaları yapmasın” diyerek herkesi uyardı.